Coronavirus: terapia intensiva ospedali Puglia

Bărbatul în vârstă de 100 de ani testat pozitiv cu COVID-19 s-a vindecat şi a fost externat miercuri seară dintr-un spital din oraşul Rimini.

„Am prieteni care lucrează într-un spital local, cu care vorbesc seara, după ce ne-am terminat ziua de muncă”, a declarat joi pentru AFP viceprimarul din Rimini, Gloria Lisi, într-un interviu telefonic.

„Ieri, mi-au spus că un bărbat, născut în 1919, a fost spitalizat după ce fusese testat pozitiv cu COVID-19. Acel domn are un aspect foarte plăcut şi a devenit în scurt timp ‘mascota’ spitalului”, a adăugat Lisi.

„Ieri seară, mi-au telefonat pentru a-mi spune că domnul în cauză a fost externat din spital. Într-o perioadă precum aceasta, e întotdeauna benefic să oferim oamenilor puţină speranţă”, a concluzionat viceprimarul din Rimini.

Cu 7.503 decese şi aproape 75.000 de cazuri confirmate, Italia rămâne ţara cel mai grav afectată de epidemia de coronavirus. Statisticile oficiale conţin decesele raportate în spitale şi în azilurile de bătrâni.

Vârsta medie a persoanelor decedate în Italia, conform celor mai recente statistici furnizate de Institutul Superior pentru Sănătate (ISS), este de 78 de ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here