Un bloc aflat în construcție de 30 de ani la Dej a fost demolat sâmbătă dimineața. Numeroși curioși au asistat la spectacolul care s-a încheiat cu nori uriași de praf.

Lucrările la bloc au început în 1989, iar apartamentele erau destinate angajaților din MAI, scrie dejeanul.ro. Blocul era prevăzut cu 50 de apartamente și magazine la parter.

Imediat după revoluție, lucrările au fost sistate, dar până în 1995 s-a mai lucrat la șantier. De atunci, blocul a rămas în aceeași stare, până la zi.

bloc dej constructie

foto: blocul în construcție, în 2012 / Google Street View

Blocul se afla la intersecția străzilor Crângului cu Dobrogeanu Gherea. Administrația locală din Dej a luat de multe ori în discuție problema construcției nefolosite, dar fără vreun rezultat concret.

Sursa citată mai scrie că terenul și structura blocului au fost cumpărate de omul de afaceri Ioan Tecar. Cei 30 de ani scurși au afectat structura de rezistență a blocului, astfel că în cele din urmă, proprietarul a hotărât demolarea contrucției. Pe locul respectiv ar urma să fie ridicat un alt bloc, cu parcări și spații de joacă.

Utilajele au acționat sâmbătă dimineața asupra structurii și abia după mai multe încercări, construcția a luat-o la vale.

Sursa: gherlainfo.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here