Proiectul metroului ar putea fi amânat cu 5 ani datorită unui bulgăre de sare descoperit la mare adâncime ,și care se află pe traseul propus pentru viitorul metrou. Momentan, Boc caută soluții pentru continuarea proiectului.

În 2027, clujenii ar fi trebuit să parcurgă cu metroul – în mai puţin de 30 de minute – pornind din Floreşti tot oraşul Cluj-Napoca. Numai că în ceea ce ar urma să fie staţia “Pod Ira”, specialiştii care au făcut măsurători au găsit zăcăminte de sare, iar pentru a nu schimba complet proiectul, autorităţile încearcă să găsească soluţii.

Emil Boc, primarul orașului Cluj-Napoca: „Experţii, în acest moment analizează toate soluţiile şi vă pot asigura că există soluţii, acum 50 de ani omul a ajuns pe Lună, acum a ajuns pe Marte, vă daţi seama că va putea face un metrou chiar dacă întâlneşte un bulgăre de sare în cale.”

În această zonă, specialiştii spun că sunt mari depozite de sare. Este exact locul unde ar urma să se facă legătura metroului cu trenul metropolitan care va duce spre aeroportul din Cluj-Napoca.

Noile studii cer costuri suplimentare şi timp. Geologii spun că zăcămintele de sare trebuie atent analizate înainte de a decide dacă se continuă planul sau dacă se ia în calcul un alt traseu. Săpăturile în sare sunt extrem de costisitoare şi de dificile, conform StirileProTv.

Citește și: În primăvară vom avea primul autobuz fără șofer în Cluj

5 COMENTARII

  1. Bani „sparti”pe idei de mocanusi si hipsteri. Singura idee viabila este relocarea liniei de 8nalta tensiune de peste somes si costruirea peste raul Somes a 2 linii magnetice( pt tren pe perna magnetica) de mare viteza. Restul sunt bani aruncati in buzunarele „facatorilor de studii de fezandare”

  2. Si, apropo proiectul trenului de peste Somes EXISTA. Cautati in arhiva UTCN. Pe vremuri nu s-a facut pt ca Ceausescu n-a dat bani pt mutarea(modernizarea) liniei de imalta tensiune realizata in 1932!!!!. Mo Tarcea si baa boc, si un copil prost din filmele cu utc-ist isi da seama ca e mai ieftin azi varianta trenului peste Somes. Dar trebuie „ceva” ce voi nu aveti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here