Mai mulți răniți și un deces este bilanțul unui atentat care a avut loc în statul Florida. Un camion a intrat în mulțimea care participa la o paradă LGBT.

Poliţia l-a reţinut pe şoferul de camion care a intrat în mulţime, la parada LGBT din Fort Lauderdale, a declarat primarul Dean Trantalis, pentru postul de televiziune din Miami WSVN, citat de Reuters. Intenţia şoferului rămâne necunoscută, au spus poliţiştii, dar Trantalis a descris accidentul ca pe un atac deliberat asupra comunităţii LGBT.


Raportul arată că şoferul a acţionat de parcă ar fi făcut parte din paradă, dar la un moment dat a accelerat
brusc

„Ancheta asupra acestui incident este în lucru, analizăm şi evaluăm toate posibilităţile”, a declarat întrun comunicat detectivul de poliţie Fort Lauderdale, Ali Adamson, adăugând că poliţia lucrează la acest caz cu Biroul Federal de Investigaţii.
Victimele, doi bărbaţi, au fost transportaţi la un centru medical local, unde unul a fost declarat decedat, iar celălalt este rănit grav.

Din cauza evenimentuluii, parada Stonewall Pride Parade a fost anulată, dar evenimentele festivalului vor continua, a potrivit anunţului Departamentului de Poliţie Wilton Manors făcut pe Twitter. Reprezentantul democratic Debbie Wasserman Schultz, aflată în paradă, a scris pe Twitter că este în siguranţă, deşi a fost „profund zguduită şi devastată că s-a pierdut o viaţă, iar alţii au fost grav răniţi”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here