Un clujean de 32 de ani a ajuns în stare gravă la Spitalul de Pneumoftiziologie în urma infectării cu COVID-19, și avea plămânii afectați în proporție de 75%. Acesta a refuzat să poarte masca de oxigen în ciuda insistențelor medicilor.

„Caz recent din Spitalul de Pneumoftiziologie din Cluj. Un tânăr de 32 de ani depistat cu Covid-19 ajunge în stare gravă la spital, cu afectare pulmonară de 75%. E pus pe o secţie de preterapie intensivă, unde i se oferă oxigen. Refuză. Spune că a citit studii pe internet, pe Facebook, care susţin că organele interne se refac singure, iar oxigenul îţi provoacă edem pulmonar sau cerebral.

Medicii au făcut pe dracu în patru să-l salveze. Nu au renunţat la el şi-au mers pe rând să discute. Nu aveau cu cine, bărbatul era de neînduplecat. Stătea cu masca de oxigen sub barbă şi refuza sistematic orice sfat medical. Orice îndemn. Familia îl susţinea”, a relatat pe Facebook jurnalistul clujean Cătălin Suciu, conform Adevărul.

Ce l-a făcut să se răzgândească

Într-un moment extrem de dificil, bărbatul s-a răzgândit şi acum le mulţumeşte medicilor pentru că i-au salvat viaţa: „Apoi a fost anunţat, tot de medici, că riscă să moară dacă refuză tratamentul. A refuzat.  Ei, „asasinii”, au zis că-l ucid lent, astfel că l-au rugat din nou să accepte masca de oxigen. 

Omul a vrut apoi să meargă la toaletă şi-a văzut că nu se poate mişca din pat. Şi că are nevoie de ploscă. A încercat să se ridice, dar nu găsea nici o resursă de aer. De putere. Nu mai avea.  A acceptat oxigenul. Acum e bine, în refacere. „Vă mulţumesc, doamna doctor”, a spus.

Citește și: De câți medici rezidenți la ATI beneficiază Clujul?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here