La data de 10 februarie 2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Cluj au decis reținerea pentru 24 de ore a unui elev, sub acuzația de trafic de droguri de risc în formă continuată. Acesta acționa în principal în apropierea școlilor din municipiul Cluj-Napoca..

Potrivit anchetei, în data de 9 februarie 2024, elevul a fost surprins de un echipaj de ordine publică din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă Cluj-Napoca în apropierea unei școli, având asupra sa o cantitate de peste 20 de grame de canabis, deja pregătită pentru comercializare, precum și un cântar electronic contaminat cu urme de substanță vegetală.

Investigațiile au dezvăluit că, în perioada 2023 – ianuarie 2024, inculpatul a vândut și oferit gratuit diverse cantități de canabis mai multor minori, inclusiv colegilor săi de la o unitate de învățământ din municipiul Cluj-Napoca.

În urma percheziției domiciliare, au fost găsite și ridicate mai multe mijloace de probă. Astăzi, un judecător din cadrul Tribunalului Cluj a dispus arestarea preventivă a inculpatului pentru 30 de zile. Acțiunile judiciare au fost desfășurate împreună cu polițiști din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj, beneficiind de sprijinul jandarmilor din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă Cluj-Napoca.

Este important de menționat că, pe durata procesului penal, persoanele cercetate au dreptul la toate garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, inclusiv prezumția de nevinovăție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.