Sursa foto: Facebook

Băltărețu Viorel, deputat USR PLUS, a anunțat este nevoie de eliminarea supraimpozitării muncii parțiale, care din 1 august este suprataxată.

Deputatul susține că Executivul „este disperat să colecteze bani la bugetul de stat gestionat defectuos”, în loc să stopeze „lăfăielile bugetare.”

(…) Le știți: pensii speciale, sinecuri, creșterea numărului bugetarilor. Guvernul s-a pus pe ciupit de ici de colo, fără vreo strategie sau vreun calcul de impact. Rezultatul: nimeni nu câștigă. Până în prezent, peste 70 de mii de români și-au pierdut locul de muncă. E previzibilă creșterea muncii la negru și a numărului concedierilor. Sunt de acord că munca subdeclarată trebuie penalizată. Dar e total greșit să creăm politici fiscale pornind de la prezumția de vinovăție generalizată: toți antreprenorii sunt hoți. Pentru descurajarea angajatorilor necinstiți, există mijloace și autorități stabilite prin lege”, a declarat deputatul clujean.

De asemenea, Băltărețu a amintit că în perioada de recesiune nu este oportun să crească taxele.

„Să nu mai vorbim de predictibilitate, acest triunghi al bermudelor din fiscalitatea românească: Art.4 alin.(2) din Codul fiscal: în cazul în care prin lege se introduc impozite, taxe sau contribuții obligatorii noi, se majorează cele existente, se elimină sau se reduc facilități existente, acestea vor intra în vigoare cu data de 1 ianuarie a fiecărui an și vor rămâne nemodificate cel puțin pe parcursul acelui an. Prin acest amendament, solicităm abrogarea cât mai rapidă a acestei măsuri ne-liberale, de folos nimănui.

Fac un apel și către antreprenori sau soloprenori: acum e momentul să vă faceți auzite vocile. E inacceptabil ca asemenea măsuri să fie luate fără consultarea voastră!”, a concluzionat Viorel Băltărețu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.