Mai mulţi clujeni au pornit, miercuri, pe jos, în şir indian, în ”Marşul speranţei”, în care îşi propun să străbată 40 de kilometri pe zi pentru a participa în 20 ianuarie la Bucureşti la un miting faţă de modificările la Legile justiţiei. Din grup face parte şi un francez, dar şi 4 nevăzători.

Participanţii la marş s-au adunat, miercuri, la Monumentul Memorandiştilor din Cluj-Napoca, locul unde au loc săptămânal proteste, având steaguri tricolore şi ale Franţei, dar şi bannere cu mesaje precum ”Când nedreptatea devine lege, nesupunerea devine datorie” sau ”Marşul speranţei. Toţi pentru justiţie, cu fiecare pas! De la Cluj la Bucureşti”.

Potrivit Mediafax, organizatorul acţiunii, Sorin Bobiş, a declarat că dacă grupul de clujeni poate merge pe jos la Bucureşti pentru justiţie, şi locuitorii Capitalei ar trebui să iasă din blocuri, în stradă, să protesteze.

Alături de Sorin Bobiş, din grup mai fac parte, printre alţii, unul dintre fiii săi în vârstă de 18 ani, o tânără de etnie maghiară din Târgu-Mureş şi un cetăţean francez, stabilit de 15 ani în România şi căsătorit cu o româncă, Alexandre Lacaille, care susţine lupta anticorupţie din ţara noastră. De asemenea, grupul va avea în componenţă şi 4 nevăzători, unul plecând de la Cluj-Napoca, iar ceilalţi trei urmând să se alăture din Sighişoara.

Grupul îşi propune să parcurgă în fiecare zi circa 40 de kilometri, participanţii fiind urmaţi de o maşină, care le va duce bagaje, şi se vor caza pe traseu în diverse pensiuni.

3 COMENTARII

  1. „Din grup face parte şi un francez, dar şi 4 nevăzători.. o tânără de etnie maghiară din Târgu-Mureş”.. mai lipsesc niscai LGBT-iști aflați în scaune cu rotile și grupul e asortat perfect. Ăștia sunt dintr-un alt film.

  2. LA PROTESTE SUNT MULTI MAGHIARI CUNOSCUTI PENTRU IDEILE LOR SEPARATISTE…SI MIZA E MARE CAND VEZI UN EXTREMIST FLUTURAND STEAGUL ROMANIEI LA MITINGURILE LEGATE DE JUSTITIE…SA VEDEM DACA PROFESIONISTI S AU PRINS CA NOI AMATORIII AM VAZUT….SI SINCER SUNT INGRIJORAT…SI NU DE FANII LUI IORDACHE….CI DE AIA AI LUI TOKES….

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here