Încă un produs a fost retras de la vânzare, potrivit ANSVSA, din cauza conținutului mare de pesticide, care l-au făcut toxic. Produsul toxic este un sortiment de lămâi care se vindea în mai multe magazine din țară. Fructele contaminate au fost retrase din magazinele Carrefour și Profi.
”PROFI acordă prioritate siguranței alimentare, motiv pentru care vă informăm că furnizorul SC ANDROS STIL SRL a inițiat retragerea de la comercializare şi rechemarea de la client a produselor LAMAI – ORIGINE TURCIA, lot 75416 si LĂMÂI PLASA 500G – TURCIA lot 75561, ca urmare a depășirii valorilor admise de reziduuri de pesticide.

Se recomandă persoanelor care dețin produsele descrise mai sus să nu le consume, ci să le distrugă sau să le returneze la magazin în perioada 25.02.2023 – 17.03.2023, urmând să primească în schimb contravaloarea lor”, au transmis reprezentații ANSVSA.


”Vă informăm că în urma prelevării unor probe, s-a depistat o depășire a valorilor admise de reziduuri de pesticide. Ca urmare, s-a dispus retragerea de la comercializare a următorului lot neconform, al produsului LAMAI – TURCIA, LOT: 75416. Se dispune retragerea de la comercializare și readucerea în magazine ale produselor în perioada 24.02.2023-17.03.2023”, a transmis într-o altă alertă ANSVSA.

Citește și: Iohannis s-a înecat în Canalul Bâstroe. Nu se face anchetă și nu se organizează funeralii. Dar dacă soarta Deltei Dunării e deja pecetluită?!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here