DNA

Procurorii D.N.A. Iași au reținut un bărbat pentru 24 de ore, într-un dosar de trafic de influență, după ce acesta a pretins și a primit 23.000 de euro pentru a ”interveni” pe lângă un procuror din cadrul D.I.I.C.O.T, astfel încât un proxenet din alt dosar a ”cumpărat” acest trafic.
Bărbatul, cu ajutorul intermediarului său, a pretins suma de 23.000 de euro cu scopul de a influența un procuror din cadrul DIICOT ca să îl determine în dispunerea unei soluții de clasare, în dosarul ce avea ca obiect proxenetism și trafic de persoane. Cel cercetat în dosarul aflat pe rolul DIICOT avea calitatea de inculpat și a fost chemat în dosarul de trafic de influență al DNA pentru a declara ca martor tot ceea ce știe cu privire la fapta de trafic de influență pentru care e cercetat bărbatul reținut.
Din actele de procedură penală desfășurate până în prezent a rezultat faptul că în „perioada de 14 – 16 aprilie 2024, primul inculpat, beneficiind de ajutorul celui de-al doilea, ar fi pretins de la o persoană (martor în cauză) suma de 23.000 euro pentru a-și trafica o presupusă influență pe care ar fi lăsat să se creadă că ar avea-o asupra unui procuror din cadrul D.I.I.C.O.T. pe care a susținut că l-ar putea determina să dispună o soluție de clasare într-un dosar în care martorul era cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de persoane și proxenetism.”
Inculpaților li s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 din Codul de procedură penală. Și inculpatul care e cercetat pentru săvârșirea faptei de trafic de influență asupra procurorului care instrumentează dosarul DIICOT ce are ca obiect proxenetism, urmează să fie prezentat Tribunalului Iași, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.