John Muşetescu Werberg s-a născut în Uppsala, Suedia, iar de câţiva ani s-a mutat în Barcelona. Are dublă cetăţenie suedeză şi română şi se află acum în centrul unui scandal de amploare în Spania.

John Muşetescu (29 de ani) a fost arestat şi este acuzat că ar fi încercat să comită un atentat în capitala Cataloniei, dar şi de moartea a trei persoane. În plus, este principalul suspect în cazul a două tâlhării şi a unui incendiu.

Potrivit publicaţiei spaniole Cronica Global, Muşetescu ar fi sosit în Barcelona pe când avea 21 de ani şi era student la Facultatea de drept. Joi, 23 ianuarie, în decurs de numai o oră, el a pus pe jar poliţia catalană. „60 de minute de groază în cartierul Ciutat Vella”, notează sursa citată, care prezintă filmul evenimentelor. Mai întâi, românul ar fi înjunghiat un bărbat, pe David Caminada, după care ar fi ucis-o pe Rosa, o femeie de 77 de ani, pe strada de l’Arc de Sant Vicenç.

Apoi, ar fi omorât un bărbat într-un apartament de pe strada Portal Nou, după care ar fi incendiat casa.Victima a fost găsită întinsă şi sufocată cu o pungă de plastic pe cap. Nu în ultimul rând, Muşetescu este acuzat şi de o tentativă de omor într-un magazin de încălţăminte de pe strada Bisbe şi de furtul unei motociclete. Anchetatorii ar avea dovezi clare  

Potrivit sursei citate, românul îşi permitea un trai decent, astfel că nu lipsurile ar fi constituit motivul jafurilor comise. A fost prins câteva minute mai târziu de poliţisti în Plaza de Sant Jaume. Asupra lui au fost găsite cărţile de identitate şi cardurile de credit ale femeii de 77 de ani pe care o înjunghiase mai devreme, dar şi un cuţit.

Iar anchetatorii Diviziei de Investigaţii Criminale a Mossos d’Esquadra, care au preluat cazul, au făcut legătura şi cu celelalte crime şi cu evenimentele din zonă, iar concluzia lor este una clară. Muşetescu ar fi autorul celor trei crime, astfel că a fost arestat şi acuzat de crime, tentative de tâlhărie, incendiere şi de un atentat despre care poliţiştii spanioli nu au oferit încă detalii. Cine este John Muşetescu Werberg    

John Muşetescu s-a născut în Suedia pe 16 iunie 1991, din doi părinţi români care au fugit din România în 1986. S-a născut şi a trăit cu familia sa în Uppsala, unde a studiat dreptul, iar apoi s-a mutat în Barcelona pe când avea 21 de ani. Cei de la Cronica Global susţin că Muşetescu ar fi avut legături cu mai mulţi cunoscuţi militanţi ai extremei drepte din Suedia, însă fără a fi implicat direct. Reţinut iniţial de poliştii spanioli joi, 23 ianuarie, el este acum cercetat în stare de arest preventiv.

sursă: adevarul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here