Un ofițer de poliție din Cluj, care conducea clandestin o firmă de construcții extrem de profitabilă, a fost condamnat la închisoare cu suspendare. Acesta a fost expus de procurorii DNA în cadrul unui dosar ce investiga acte de corupție la Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier (ISCTR) Cluj.

În același dosar, șeful ISCTR Cluj, Bogdan Durle, a fost arestat pentru fapte de corupție, iar comisarul șef Ionel Buda a fost implicat în discuțiile interceptate de procurori, unde se rezolvau problemele apărute în timpul controalelor. În urma scandalului, Ionel Buda a demisionat din funcția sa în poliție.

Firma administrată de comisarul șef Ionel Buda a înregistrat o cifră de afaceri impresionantă de 15 milioane de lei. Acesta a fost descoperit de procurorii DNA într-un dosar ce investiga fapte de corupție la Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier (ISCTR) Cluj, unde șeful Bogdan Durle a fost arestat.

În urma investigațiilor, polițistul Buda a fost chemat la audieri, dezvăluind că, de fapt, conducea firma de construcții SC FQ Biomax Construct SRL. Desigur, Buda continua să primească salariu de la Ministerul de Interne, fiind angajat al IPJ Cluj.

Confruntat cu probele, Buda a recunoscut faptele și a fost condamnat cu suspendare. DNA Cluj a dezvăluit că în perioada 2014-2023, Buda a administrat efectiv firma menționată, desfășurând activități comerciale incompatibile cu funcția sa în cadrul instituțiilor de poliție. Firma era activă în domeniul construcțiilor, deși oficial, administrarea apărea sub numele surorii lui Buda.

În cadrul discuțiilor interceptate de DNA, Buda și Durle discutau detalii referitoare la controlul unor utilaje, iar Durle îi furniza informații lui Buda despre eventuale controale. Această strânsă legătură nu era cunoscută publicului și a provocat surprindere în rândul procurorilor.

Relația apropiată dintre Buda și Durle a răsărit în urma stenogramelor, unde Durle îi cerea lui Buda invitații la evenimente speciale. Deși Buda a demisionat ulterior din funcțiile sale, acesta avea relații bune cu mediul politic, fiind nașul fiicei unei persoane apropiate fostului prim-ministru Emil Boc.

În plus, Buda și soția sa au construit un imobil destinat activităților economice, iar soția sa lucrează la SRI Cluj. Aceste aspecte indică legături puternice în mediul de afaceri și politic, ceea ce a ridicat semne de întrebare în cadrul anchetei.

5 COMENTARII

  1. Mafia cu gulere albe. Escroci la Poliție, escroci la SRI.
    Sunt mult mai multe cadre din Poliție si SRI implicate în afaceri, fie sub „acoperire” având la înaintare rude sau prieteni, fie direct fără perdea, în „târg” se cunosc mai mulți polițiști si ofițeri SRI implicați în traficul de droguri de mare risc si al ierburilor…
    Nu cred că se mai poate face ceva, fără ca aceste instituții vitale statului român, să fie desființate si reânfintate, altfel nu se poate curați gunoiul adunat de peste 30 de ani dar mai ales de la Petrov încoace.

  2. Nu inteleg ce a facut? Evaziune fiscala? Sau ce infractiune?

    Am inteles ca avea o firma, dar cata vreme platea taxe pe firma aia, care e problema ca lucra 2 joburi?

    • Tu ești doar prost sau rău intenționat? Caută termenul de incompatibilitate și vezi care e treaba. Auzi la el polițist cu doua joburi! :)))

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.