Aplicatie monitorizare coronavirus

Spectro.Life este aplicația care se află acum în faza de testare și care ar ajuta la supravegherea pacienților infectați cu coronavirus ce prezintă simptome ușoare, fiind aflați în îngrijirea la domiciliu.

Aplicația ar ajuta la reducerea timpului dintre apariția primelor simptome și începutul  tratamentului, astfel încât să se diminueze complicațiile ulterioare, durata de recuperare și implicit costurile de tratament, a declarat pentru G4Media.ro Zsolt Kovacs, co-partner în firma care a lansat proiectul.

Aplicația a fost realizată în circa o lună, aproape 25 de persoane (IT-iști, medici, contractori) fiind implicate în proiect. Spectro.Life este disponibil acum pro-bono, într-o variantă pilot pentru 20 de persoane, inițiatorii sperând ca în scurt timp să se extindă la nivelul unui județ.

Serviciul presupune folosirea de către pacient a unui smartphone și a unui ceas compatibil Garmin (este recomandat modelul Vivosmart 3, al cărui preț este de circa 100 euro). Acesta din urmă poate măsura cîțiva parametri de sănătate, respectiv frecvența cardiacă, saturația de oxigen și frecvența respiratorie care, după conectarea la Spectro.Life sunt transmiși automat pe un tablou de bord vizibil medicului de familie.

Pacientul poate introduce manual și alți parametri precum temperatura corpului sau tensiunea arterială. În viitorul apropiat, pentru o și mai mare fidelitate, vor fi introduse și alte informații, cum ar fi istoricul medical, ritmul cardiac, nivelul de stress.

Toți parametrii au coduri de culoare, dacă unul este colorat în roșu, înseamnă că există un risc. Aceste date permit medicului să facă o evaluare a stării pacientului și implicit să decidă ce este de făcut mai departe.

”Credem că aplicația va ajuta la operaționalizarea procesului de monitorizare de la distanță a pacienților. Asta va ajuta medicii să primească date esențiale, să le pună în context și implicit să prioritizeze cazurile”, spune Zsolt Kovacs. ”În acest fel se reduce presiunea pe sistemul de sănătate, se reduc costurile”.

Proiectul este susținut și de către Asociația Beard Brothers care strânge fonduri pentru a oferi ceasuri compatibile, prin medicii de familie, pacienților care nu dețin așa ceva.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.