Adrian Cristian Secu a povestit la Antena 3 cum a reuşit să anuleze pandemia COVID-19 în instanţă, după ce anumite restricții l-au vătămat în mod direct în 2020 prin încălcarea drepturilor şi libertăților fundamentale.

Adrian Cristian Secu student anul 2 la Drept a reușit de unul singur să arunce în aer guvernul. Studentul a repurtat o victorie uriașă în instanță, Curtea de Apel București constatând inexistența hotărârii numărul 36 din 2020 a Comitetului Național pentru Situații de Urgență prin care certifica pandemia COVID-19 și toate restricțiile și limitările de libertăți care au decurs din aceasta.

Hotărârea CNSU 36 din 2020 care viza certificarea  pandemiei în România declarată de Organizația Mondială a Sănătății a fost declarată de Curtea de Apel București ca fiind inexistentă, în urma acțiunii în instanță depusă de Adrian Cristian Secul care s-a reprezentat singur.

Totodată Curtea de Apel la constatat și inexistența hotărârilor CNSU 128 și 40 din 2021 obligând pârâtul Comitetul Național pentru situații de urgență la plata de cheltuieli de judecată.

Potrivit lui Adrian Secu, inexistența unui act normativ înseamnă cea mai gravă sancțiune posibilă pe care o poate da instanța. Pentru că, de exemplu, actele inexistente dacă sunt puse în executare de către funcționarii publici constituie o infracțiune.

Deşi este IT-ist absolvind Facultatea de Inginerie Electrică și Știința Calculatoarelor, Adrian Cristian Secu a decis să facă și Facultatea de Drept pentru a se apăra atunci când este supus unor abuzuri din partea autorităților.

În momentul în care a fost amendat pentru nepurtarea măștii în aprilie anul trecut, deși era ora 23:00 și era singur pe stradă, atunci a decis să se apere singur și a început să atace în instanță decizia Curții de Apel din 1 iulie 2021 care constată inexistența hotărârii 36 din 2020 a CNSU care înseamnă de fapt constatarea inexistenței pandemiei și tuturor măsurilor care s-au luat.

În timpul procesului de la Curtea de Apel București cererile de intervenție ale Departamentului pentru Situații de Urgență au fost respinse pentru lipsa interesului, chiar dacă guvernul a publicat recent o Ordonanță prin care instituie obligativitatea publicării hotărârilor CNSU în Monitorul Oficial. În urma unei decizii a Înaltei Curți de Casație și Justiție există până în acest moment 105 hotărâri CNSU din 2020 și 2021 nepublicate în Monitorul Oficial. Mai multe detalii despre cum a reuşit tânărul să obțină o asemenea victorie vedem, pe larg, în materialul de mai jos. 

Sursa: antena3.ro

Citește și: Un student din Cluj este internat de 6 săptămâni, după ce s-a vaccinat cu Pfizer

1 COMENTARIU

  1. Analfabetii din conducerea tarii habar nu au ce au de facut cu un act normativ,dar in schimb au pus fortele de ordine sa faca presiuni asupra populatiei si sa induca starea de frica,ceea ce multe sanctiuni contraventionale au fost anulate in instanta !!!!!Analfabetii PNL&compania !!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.