Un tânăr în vârstă de 26 de ani a refuzat să achite o amendă penală pentru posesia de droguri în scop personal, chiar dacă era conștient că acest lucru îl va duce în închisoare. Mai mult, a ignorat complet toate convocările instanței și chiar mandatul de aducere.

La data de 9 februarie, Tribunalul Galați l-a condamnat pe acest tânăr la 150 de zile de închisoare pentru refuzul de a plăti amenda penală. Decizia nu este încă definitivă.

În 2020, individul a fost amendat cu 3.000 de lei pentru achiziționarea și posesia de droguri de risc pentru consum personal. A refuzat să se prezinte la orice termen de judecată, iar instanța a întreprins diverse acțiuni pentru a-i comunica necesitatea plății amenzii, inclusiv citări repetate, afișarea deciziei la ușa instanței și chiar un mandat de aducere, dar toate au fost în zadar.

Instanța a subliniat că lipsa de venituri oficiale nu justifică neplata amenzii penale, iar faptul că individul este apt de muncă, dar nu obține venituri legale, reprezintă o alegere personală, nu o exonerare. Acest comportament denotă o lipsă evidentă de adaptabilitate socială și trebuie sancționat ferm.

Judecătorul care a analizat cazul a concluzionat că individul pur și simplu refuză să plătească amenda și l-a condamnat la închisoare. Absența unor venituri oficiale nu presupune automat că individul are o stare materială precară sau că are buna-credință în neachitarea amenzii penale. O stare materială modestă este rezultatul unei alegeri a individului de a nu munci și de a nu obține venituri, sau de a nu declara eventualele câștiguri obținute.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.