Astăzi, procurorii de pe lângă Tribunalul Suceava au fost finalizat cazul unui omor. Un bărbat a decedat în durere, după două zile de agonie. Nepotul său l-a accidentat și l-a lăsat să moară cu zile. Inculpatul are 21 de ani; a fost arestat și trimis în judecată, scrie Evenimentul Zilei.

Din datele furnizate de anchetatori reiese că tânărul l-a lovit cu mașina pe unchiul său, în vârstă de 50 de ani, la data de 5 ianuarie. Nepotul, Liviu Laurențiu P., din localitata Ostra, se afla la volanul unei autoutilitare marca Mercedes Benz Vito. El a lovit un bărbat care se deplasa pe drumul județean 177A. În urma impactului, victima a fost aruncată pe marginea drumului, lângă un parapet de protecție din beton. Tânărul de la volan a coborât din mașină și a constatat că este vorba de unchiul său.

În urma impactului, victima s-a ales cu picioarele fracturate. Fără să se gândească la chinurile prin care trecea unchiul său, șoferul l-a luat în mașină și l-a transportat în casă. L-a așezat în pat, în întuneric, fără să anunțe pe nimeni, unde victima a agonizat timp de două zile până a murit. Bărbatul de 50 de ani nu avea posibilitatea de a se mișca.

„Deși victima prezenta leziuni grave care nu-i permiteau deplasarea, având membrele inferioare fracturate, a așezat-o pe pat, în cameră fiind întuneric”, arată procurorii.

În plus,  „inculpatul a pus telefonul mobil al persoanei vătămate, care îi căzuse în momentul accidentului rutier, pe pervazul geamului din locuință”, arată Parchetul Suceava.

Lăsat să moară cu zile

Mai mult, susțin anchetatorii, nepotul, „deși cunoștea că victima locuiește singură și a observat că se află într-o stare medicală gravă, a lăsat-o fără nici o supraveghere, fără a-i acorda minime îngrijiri medicale”, după care a plecat „fără a solicita ulterior și fără a-i da acesteia (victimei n.r.) posibilitatea apelării telefonice”.

Inițial, cazul a fost cercetat ca un accident rutier urmat de moartea victimei. Abia după moartea bărbatului au început să apară suspiciuni. Medicii legiști au constatat că moartea victimei a fost violentă.

Decesul a survenit din cauza insuficienței cardio-respiratorii acute consecutive hemoragiei externe secundare fracturilor deschise.

Ulterior, cercetările au fost preluate de polițiștii de la Serviciul de Investigații Criminale, sub coordonarea unui procuror criminalist de la Parchetul Suceava.

Nepotul a șters urmele accidentului

Pe parcursul anchetei, s-a conturat tot mai clar că este vorba de omor, comis de nepot. Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava a transmis că, pe data de 17.02.2021, procurorii au dispus trimiterea în judecată a nepotului, în stare de arest preventiv. Tânărul este acuzat de săvârşirea infracţiunilor de violenţă în familie cu raportare la infracţiunea de omor. Este incriminat și pentru modificarea şi ştergerea urmelor accidentului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here