Câinele terrier Jack Russell cu laba şi botul sfâşiate de cei doi câini de luptă ai firmei de construcţii

Paul, un tânăr intelectual clujean, în vârstă de 30 de ani, aşteaptă răbdător, pe coridoarele I.M.L.Cluj, să fie poftit în cabinetul de consultaţii al instituţiei. Prezintă mai multe răni urâte pe mâini – spune el, de la colţii a doi câini de luptă. Totul, după o încleştare cu aceştia, petrecută, duminică, pe strada Al. Vaida Voevod când  încercase să-şi salveze terrierul Jack Russell, ce fusese atacat de patrupede prin spaţiile libere din gard. El spune că poate ar fi trecut cu vederea situaţia, dar l-a supărat peste măsură insolenţa proprietarului câinilor, care l-a făcut pe el vinovat de întregul incident…

Proprietarul terrierului s-a ales cu mâna rănită de pe urma intervenţiei de salvare a câinelui
Proprietarul terrierului s-a ales cu mâna rănită de pe urma intervenţiei de salvare a câinelui

Tânărul, crestat serios pe mâini, mărturiseşte că duminică după ora nouă seara ieşise la plimbare pe strada respectivă, cu terrierul său Jack Russell ţinut în lesă. “Mă deplasam, normal, pe trotuar când – ajuns în dreptul unei firme de construcţii – numa` văd că doi câini de luptă, rotweileri, îşi scot capetele prin gard şi-mi înşfacă patrupedul cu fălcile. Unul îmi apucase vârtos căţeluşa de bot iar celălalt lăbuţa lui stângă şi deja au început s-o sfâşie. Disperat, împreună cu alţi doi trecători, am sărit să o scoatem din gura câinilor. Abia într-un final, după vreo treizeci de secunde de efort, în care am fost muşcat şi zgâriat în voie de animale, am reuşit s-o salvez. Apoi, am fugit de urgenţă la o clinică veterinară. Însă ce m-a intrigat cel mai mult la faţa locului a fost faptul că paznicul depozitului n-a schiţat niciun gest să liniştească animalele, doar privea calm ce se întâmplă”, relatează Paul.  Adaugă apoi, intrigat: “De asemenea, după incident am luat telefonic legătura cu patronul depozitului şi acesta a spus că patrupedele sunt vaccinate şi deţin carnet de sănătate. Totuşi, a avut o atitudine foarte urâtă, în condiţiile în care m-a acuzat pe mine că, deşi eram pe spaţiu public, nu trebuia să îmi las căţeluşa lângă gard, şi că ea ar fi intrat la câini (asta nu ştiu cum ar putea explica faptul că ea se afla în afara gardului în momentul agresiunii), şi de asemenea mi-a spus că e normal că am fost rănit la mână dacă mi-a trebuit să mă bag să îi despart. A tratat subiectul cu atâta uşurinţă şi superficialitate ca şi cum s-ar fi pierdut un bon fiscal, de exemplu… În condiţiile în care ai un eveniment de acest gen, şi chiar şi în cazul în care nu eşti vinovat, eu tot m-aş interesa şi aş încerca să iau masuri să nu se mai repete un asemenea incident, dar se pare ca alţii nu au probleme de acest gen. De aceea, voi depune plângere astăzi la secţia de poliţie din cartierul Gheorgheni şi voi merge împotriva lui până-n pânzele albe, ca să-i demonstrez cine are de fapt dreptate”. Bărbatul este poftit în cabinetul de consultaţii, de unde se întoarce la scurt timp cu un certificat în care legiştii i-au recomandat o săptămână de îngrijiri medicale.

 

Legat de incident a fost depusă deja o plângere şi la această oră poliţiştii Secţiei 3 Poliţie fac verificări în vederea clarificării aspectelor sesizate”, a declarat, pentru Gazeta de Cluj, Traian Morar, purtător de cuvânt al I.P.J.Cluj.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here