„Grupul de Iniţiativă Basarabeană” din Cluj-Napoca şi TVR Cluj au demarat o campanie menită să ajute personalul medical basarabean.

„Uniți Pentru Moldova” este numele campaniei derulate în această perioadă de către studenții basarabeni și susținută de TVR Cluj. Măști, mănuși, combinezoane, viziere, dezinfectanți, medicamente, alte materiale sanitare sunt colectate pe tot parcursul lunii mai din întreaga Transilvanie, astfel încât la începutul lunii iunie acestea să ajungă la spitalele din întreaga Moldovă.

TVR Cluj și studenții basarabeni din Cluj fac apel la toți donatorii din Transilvania să susțină cu materiale campania „Uniți Pentru Moldova” și astfel să transmită în Republica Moldova mesajul de solidaritate pe care românii din aceatsă parte a ţării îl trimit fraților lor de peste Prut.

Pentru detalii suplimentare privind campania „Uniți Pentru Moldova” pot fi utilizate datele de contact ale TVR Cluj și ale Grupului de Inițiativă Basarabeană.

Astăzi începe Campania ”Uniți pentru Moldova” a Grupului de Inițiativă Basarabeană din Cluj-Napoca în parteneriat cu TVR Cluj. Primele donații au fost făcute deja. Crucea Roșie Bistrița Năsăud și președintele Consiliului Județean, Radu Moldovan, au donat echipamente de protecție pentru medicii de peste Prut, aflați în linia întâi în lupta cu noul coronavirus. În Republica Moldova situația este gravă, iar aproape jumătate din cei infectați sunt cadre medicale.

Gepostet von TVR Cluj am Montag, 11. Mai 2020

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here