NAGY TIBERIUS VIRGIL este unul dintre cei mai titrați infractori din România, fiind ”specializat” în cazurile de înșelăciune.

Are la activ zeci de astfel de fapte în Bacău, Cluj-Napoca, Piatra Neamț, Gherla, Oneşti, Mediaș și alte orașe ale țării. Bărbatul este la închisoare din 2020. În octombrie 2022 a fost condamnat definitiv de un complet al Curții de Apel Iași la peste 15 ani de închisoare pentru mai multe fapte de înșelăciune.

A păcălit mai multe persoane, dându-se ba avocat, ba comisar de Poliţie, şi le-a convins să îi dea sume importante de bani sub pretextul că rude apropiate ale acestora ar fi fost implicate în accidente de circulaţie. Până şi anchetatorii au rămas şocaţi de amploarea reţelei pe care deţinuţii au reuşit să o dezvolte din Penitenciarul Galaţi pentru a înşela atâtea persoane, prejudiciul fiind şi el impresionant: 188.850 lei, 20.610 euro şi 13.100 dolari.

Escrocii nu au avut milă nici de persoanele paralizate. Florin Palade, unul dintre cei trimişi de Nagy Tiberius Virgil la locuinţele victimelor, a mers la casa unei persoane de vârsta a treia imobilizată la pat şi i-a luat toţi banii din şifonier, după ce i-a spus victimei că are nevoie de ei pentru a-i scăpa o rudă de problemele juridice.

El a cerut revizuirea pedepsei formulând o cerere către Judecătoria Cluj Napoca, dar instanța i-a respins cererea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.