Capacitatea de primire a pacienților a UPU Cluj-Napoca se va diminua pentru că unitatea intră în renovare. Potrivit unui anunț al Spitalului Județean de Urgență Cluj, în perioada 26 februarie – 4 martie 2024 în spațiul unde funcționează triajul se vor face lucrări de reparații, întreținere și igienizare. 
Cazurile critice vor fi prioritizate, iar unii pacienți (cazuri de urgență) vor fi transferați la camerele de gardă ale altor spitale din municipiul Cluj-Napoca. 

Astfel, potrivit reprezentanților unității medicale, se va asigura asistența medicală de urgență cu prioritate cazurilor critice, de cod roșu. Ulterior, în măsura în care spațiul permite, se vor prelua cazuri de cod galben și verde. 

„Vor fi posibilități limitate de izolare a cazurilor infecțioase și nu se vor prelua pacienții care reprezintă cazuri sociale. O parte dintre cazurile de urgențe vor fi transportate la camerele de gardă ale altor unități spitalicești de către serviciul de ambulanță”, se arată în informarea publicată de SCJU Cluj. 

Astfel, în contextul lucrărilor de reparație, accesul în Unitatea Primiri Urgențe (UPU) se va face pe ușa laterală a cladirii, aflată pe partea cu Clinica Chirurgie I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.