Sponsorul capului mafiei clujene si ne referim aici la comisarul-sef Toma Rus, fost sef al BCCO Cluj si fost director adjunct al Brigazii de Combatere a Crimei Organizate la structura centrala, este nimeni altul decât omul de afaceri Bela Urasi. Gazeta va dezvaluie legatura dintre lumea buna a Clujului, aici intrând crema Bancii Transilvania, seful mafiei din Politie si lumea interlopa, dar si afacerile putrede din spatele încrengaturii.</b>

Bela Urasi a facut avere la modul serios dupa ce si-a vândut participatiile din firma Astral si a ajuns la o avere estimata de 60 de milioane de euro, fiind o prezenta obisnuita de câtiva ani în Capital Top 300. Bella Urasi este si un actionar semnificativ la Banca Transilvania si controleaza doua firme de constructii. Una dintre ele este VANI ROM SRL este specializata în primirea de lucrari fara licitatie de la CONSILUl JUDETEAN CLUJ,  institutie publica controlata de PNL prin intermediu fratiei CHERTES –UIOREANU. Tot Vanirom SRL i-a construit în Caprioara casa comisarului sef TOMA RUS. Primul dintre membrii fratiei, MIRCEA CHERTES, este consilier al premierului TARCEANU  si se afla de mai multa vreme în atentia, deocamdata tacuta, a Directiei Nationale  Anticoruptie. Al doilea, deputatul HOREA UIOREANU se da de  ceasul mortii sa o impuna pe Norica Nicolai, senator clujean “de import”, în functia de ministru al Justiei petru a încerca în al doisprezecelea ceas sa inhibe DNA care are în lucru dosarele mai multor lideri liberali din CJ si ale mai multor oameni de afaceri apropiati acestora.

“Camerele” de facut bani

BELA URASI este si unul dintre actionarii firmei Codec, specializata în instalarea de camere video petru supravegherea autoturismelor în trafic. Zece astfel de camere au fost montate pe drumul E60 între Turda si Cluj. Potrivit contractului acordat, fara licitatie, de Consiliul Judetean societatii Codec, 49 % din cuantumul amenzilor aplicate automobistilor care nu respecta viteza legala intra în buzunarele firmei Codec, adica în cele ale lui Urasi. Merita mentionat faptul ca cel de-al treilea semnatar în afcerea Codec-CJ Cluj  este Ministerul de Interne, care si-a pus semnatura tot în dispretul legi, petru ca, asa cum spuneam, lucrarea a fost încredintata firmei Codec fara licitatie. Aici intra în scena comisarul Toma Rus, care a “uns” generalii care trebuiau din Ministerul de Interne pentru a a aproba acest proiect. Acum cateva luni, Urasi si asociati sai din Codec au încercat tot pe filiera liberala –ne referim refer aici la municipiul Bacau unde primar este un liberal –sa monteze în acest oras peste 100 de camere de supraveghere. În urma scandalului din presa bacauana, doar câteva camere au fost montate în Bacau.

Cum functioneaza sistemul

Dar poate cea mai importanta activitate depusa de Bela Urasi, secondat de bunul lui prieten Toma Rus, consta în faptul ca împrumuta diferite sume de bani cu dobanda, ceea ce este o alta infractiune. Prin intermediul imprumuturilor pe care le face diversilor oanemni de afaceri, Bela Urasi percepe dobânzi în euro, ce variaza între 6 si 10 la suta pe luna. Cei care nu puteau sa plateasca la timp erau vizitati de comisarul sef Toma Rus sau de locotenentii sai care le “explicau” rau platnicilor ce se întampla daca nu-si platesc datoriile. Urasi a fost disperat în decembrie 2006 când Toma Rus si-a pierdut functia de sef al BCCO Cluj. Fiind pus la dispozitie, Toma Rus nu mai putea recupera sumele uriase aruncate de Urasi pe piata. De altfel, Urasi a sponsorizat, iar Mircea Chertes si deputatul PNL Horea Uioreanu (la nunta caruia în acesta vara Toma Rus i-a facut un impresionant cadou în bani) au exercitat presiunile necesare pentru ca  Rus sa primeasca functia de director adjunct în cadrul BBCO structura centrala. Oricum, ,,toti’’ sunt pe “statul de plata” al lui Urasi – constructorii parkingului din Marasti unde Chertes detine 27% din actiuni si un important en-gros-ist de carne de pasare si multi altii îi datoreaza multi bani lui Bela Urasi. Acesta, la rândul sau, imparte dobânziile obtinute banditeste cu Toma Rus.

Pitbul-ul lui Bella

În decembrie 2005, în restaurantul Casa Ardeleana, aflat sub influenta alcoolului, Bela Urasi, s-a luat la bataie cu un alt patron potent al Clujului. Bela Urasi “a luat-o pe cocoasa” si s-a refugiat în bucataria restaurantului de unde l-a chemat în ajutor pe complicele sau în ale faradelegilor, comisarul Toma Rus, la acea vreme înca sef al BCCO Cluj. Toma Rus a aparut în pijama si l-a pus la punct pe presupusul agresor al lui Bela Urasi. Dupa ce s-au asezat la masa, Urasi i-a reprosat lui Toma Rus  ca nu a venit destul de repede desi îi da atâtia bani. Iata legatura dintre lumea buna a Clujului, aici intrând crema Bancii Transilvania, si seful mafiei din Politie – veriga de legatura cu lumea interlopa Bela Urasi –Toma Rus.

Gazeta

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.