Virgil Sorin Vamoș, nepotul fostului om politic Traian Vamoș, le cere consilierilor locali să corecteze Planul Urbanistic General pentru că el dorește să construiască un un imobil de zece etaje, iar reglementările din zonă nu-i permit acest lucru.

Virgil Sorin Vamoș a solicitat Consiliului Local Cluj-Napoca ”corectarea” prevederilor PUG. Practic acesta le cere consilierilor locali să revină pentru suprafața de teren deținută de el pe strada Parâng care să ofere posibilitatea construirii de clădiri cu regim de înălțime de zece etaje.

Parcela deținută de Vamoș este situată în cartierul Mănăștur, în vecinătatea pădurii Făget. Terenul în suprafață de 3.510 mp este înscris parțial în categoria de folosință ”arabil” și parțial într-o zonă care permite construirea de ansambluri colective. În vechiul PUG, parcela era încadrată în zona de pădure de agrement.

Direcția de Urbanism spune că referitor la jumătatea de teren ce are destinația de zonă verde este interzisă schimbarea destinației acestei categorii de spații. Iar în ceea ce privește cealaltă jumătate destinată construcțiilor pentru parcaje colective de cartier, reprezentanții primăriei spun că este interzisă construirea de clădiri de locuit noi și realizarea de noi locuințe.

”Certificatul de urbanism emis în anul 2008 este eronat. Certificatul este prea vechi (aceste acte se păstrează doar 5 ani) pentru a se putea verifica în ce circumstanțe a fost emis și ce documentație a stat la baza emiterii acestuia. Dar terenul a fost cumpărat în anul 2018, când certificatul de urbanism din 2008 era mult expirat, iar cumpărătorul a avut posibilitatea de a se informa referitor la reglementările urbanistice existente la momentul achiziției prin solicitarea unui alt certificat”, mai arată direcția de urbanism.

Sorin Vamoș este nepotul lui Traian Vamoș, fost consilier local și om politic care a trecut prin mai multe partide, cum ar fi PUNR, PRM și PSD.

Vamoș a construit ilegal în Cluj

În anul 2004, Sorin Virgil Vamoș a efectuat o construcție ilegală pe strada Frunzișului. Acesta a fost somat să intre în legalitate, adică să oprească lucrările și să ceară autorizație de construcție, însă a ignorat cererea municipalității. Prin urmare, fostul primar Gheorghe Funar a formulat în vara anului 2004 o plângere la Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj.

Ulterior, Vamoș a primit și o sancțiune contravențională de 10 milioane de lei, însă cu toate acestea construcția a continuat.

După ce administrația locală s-a schimbat, primarul Emil Boc a propus din nou ca instanța să fie sesizată pentru ca Vamoș să fie obligat prin sentință la demolarea construcției ilegale.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.