Poveștile (și mai ales situația femeilor) din satele românești lasă un gust amar, fără a mai fi loc de cuvinte.

Un bărbat de 29 de ani din județul Brăila a fost condamnat, la începutul lunii iulie, la 2 ani și 3 luni de închisoare cu suspendare, după ce a pătruns în toiul nopții în casa unei femei din sat și a încercat să o violeze. Pe lângă pedeapsa cu suspendarea, Judecătoria Făurei l-a obligat pe bărbat să presteze o sută de zile de muncă în folosul comunității la școala din sat sau la primăria comunei.

Cazul s-a petrecut în comuna Vișani din județul Brăila în primăvara anului 2019.

Bunica Veronica* locuia singură, toți copii fiind stabiliți la casele lor. În seara de 28 aprilie, după ce a terminat treburile în gospodărie, s-a retras în bucătăria de vară pentru a se odihni. Această încăpere nu era iluminată, din cauza unui scurtcircuit electric. Înainte să intre în casă, a asigurat poarta locuinței cu un băț, însă a omis să mai încuie cu cheia încăperea în care dormea.

În jurul orelor 23.00-23.30, femeia a fost trezită de un bărbat care a intrat în cameră și a țipat: „Veronico, te violez!”.

Deși speriată, femeia a recunoscut vocea ca fiind cea a fiului vecinul său și i-a replicat „Tu ești Dan, a lui Gică?!”, moment în care bărbatul de 29 de ani s-a năpustit asupra sa, i-a pus pătura la gură și i-a spus „Dacă țipi, te omor!”.

A început să tragă de pantalonii femeii, a așezat-o la marginea patului și a încercat să o violeze, însă victima a început să se lupte cu agresorul.  

„În încercarea de a o determina pe persoana vătămată să nu mai opună rezistență, inculpatul a mușcat-o de obraz și de nas, timp în care îi adresa injurii și îi cerea să nu mai țipe”, au precizat procurorii.

Victima i-a cerut s-o lase să bea apă și a scăpat

La un moment dat, femeia i-a cerut bărbatului să o lase să bea apă, întrucât îi era rău. A profitat de relaxarea agresorului și a fugit în curte, țipând după ajutor. A fost auzită de un grup de persoane care treceau pe stradă.

Alarmați, martorii au intrat în casă pentru a prinde violatorul, însă în încăpere nu au mai găsit decât pantofii acestuia, iar lângă gard, bicicleta. 

Au sunat la 112. Polițiștii au găsit victima în stare de șoc, agitată și speriată, și cu urme de lovituri la nivelul pomeților.

Cercetat în libertate, condamnat cu suspendare

Identificat de polițiști, agresorul și-a recunoscut faptele încă de la început. El a declarat că în timpul zilei consumase băuturi alcoolice atât acasă, cât și la un bar din sat, unde a stat până seara târziu cu un grup de prieteni. În timpul petrecut la bar, bărbatul i-a făcut avansuri unei tinere din grup, solicitându-i să stea de vorbă în altă parte, însă femeia a refuzat. În drum spre casă, și-a adus aminte că vecina lui locuiește singură și a dat buzna peste ea. Cercetat în stare de libertate, bărbatul a fost trimis în judecată pentru violare de domiciliu și tentativă la viol. 

*Numele victimei a fost schimbat, pentru a-i proteja identitatea reală.


sursa: libertatea.ro

Citește și: Cristian Pomohaci își face poze artistice lângă cadavrele din sicrie FOTO

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here