Primăria Florești va primi fonduri guvernamentale prin programul „Anghel Saligny” pentru reabilitarea rețelelor utilitare din localitate. La nivelul județului Cluj ministerul Dezvoltării va finanța 108 obiective în valoare totală de 1.219.900.480,46 lei.

În comuna Florești, cea mai mare sumă este alocată proiectului ce vizează execuția, extinderea și modernizarea sistemului de canalizare menajeră în localitatea Tăuți – 14.942.646 lei. 

De asemenea, două proiecte ce vizează extinderea rețelelor publice sunt finanțate din programul Anghel Saligny, după cum urmează: 

  • Extindere rețele de utilități publice, apă, canalizare și iluminat public stradal pentru proiectul „Modernizare străzi și amenajări urbanistice prin extindere platformă drumuri în comuna Florești, jud. Cluj-faza I”: 2.739.797,55 lei;
  • Extindere rețele de utilități publice – apă, canalizare menajeră și iluminat public stradal pentru proiectul „Modernizare prin asfaltare străzi locale în localitatea Florești, comuna Florești, județul Cluj”: 2.252.895,42 lei.

„Comuna Florești a depus 8 proiecte pe Programul Național de Investiţii «Anghel Saligny». Toate vizează modernizări, extinderi de apă-canal. Este foarte important pentru noi să accesăm aceste fonduri pentru a putea grăbi modernizarea și a rezolva cât mai multe probleme în comunitatea noastră”, a declarat Pivariu, într-o emisiune radio, potrivit monitoruldecluj.ro. 

Pivariu a mai precizat că s-a depus și o cerere de finanțare pentru canalizare în satul Tăuți, singurul sat din comună care nu are sistem de canalizare.

„Sumele sunt foarte mari, avem inclusiv un proiect care vine să ajute și să rezolve problema canalizării în comuna Florești. Proiectul propune o canalizare paralelă cu cea existentă la momentul de față, care ar degreva partea sudică. Este destul de scump pentru că se face prin subtraversări, fiind o tehnică mai nouă. Se ridică la aproximativ 37 mil. lei”, a explicat Bogdan Pivariu.

Potrivit edilului, mai au fost depuse proiecte de modernizare a drumurilor, din zona Terra sau Avram Iancu, iar acestea se vor realiza cu toate utilitățile necesare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here