Joi dimineața au avut loc percheziții în mai multe județe din țară, în urma cărora mai mulți artiști și organizatori de evenimente au devenit subiectul unei anchete. Potrivit dbonline.ro, aceștia sunt suspectați că au încasat ilegal ajutoare sociale în timpul pandemiei. În total, 15 persoane vor fi audiate în cadrul dosarului de înșelăciune, iar prejudiciul estimat se ridică la peste 560.000 de lei.

În Dâmbovița, Argeș, Prahova, Constanța, Bacău și București au avut loc percheziții în urma cărora mai multe persoane sunt suspectate că au încasat ilegal ajutoare de la stat în timpul pandemiei de coronavirus.

Potrivit procurorilor, aceștia ar fi folosit documente false pentru a întocmi în mod fraudulos contracte de prestări servicii, prin intermediul cărora ar fi obținut indemnizații de la Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Dâmbovița. Prejudiciul în acest dosar, care implică acuzații de înșelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals și fals în declarații, este estimat la peste 560.000 de lei. În total, 15 persoane vor fi duse la audieri pe parcursul zilei de joi. Conform comunicatului emis de Poliția Română, administratorii a patru societăți comerciale ar fi fost implicați în această schemă ilegală.

Citește și: Un bărbat a căzut de pe schelă pe strada Frunzișului

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.