Ungaria este cel mai vocal şi cel mai perseverent susţinător al cauzei familiilor şi a demografiei în politica internaţională – a declarat, joi, prim-ministrul ungar Viktor Orbán, la cel de-al cincilea Summit demografic de la Budapesta. Premierul a abordat şi necesitatea de a elabora o versiune 2.0 a programului pentru politici familiale al Ungariei şi a concluzionat cerându-le celor prezenţi „să realizăm împreună cotitura în politica familială a Europei!”

– Reclama –

//

Viktor Orbán a subliniat că în ciuda atacurilor la adresa Guvernului Ungariei din partea lumii liberale, pentru că este favorabil familiei, este conservator şi patriot, “acest lucru nu face decât să ne întărească, nu s-a schimbat nimic”. Dacă cineva crede că poate obţine o schimbare prin urgentare şi prin exercitare de presiuni, acela nu îi cunoaşte pe maghiari – a spus premierul. 

Salutându-i pe cei prezenţi, el a subliniat numărul mare al participanţilor la eveniment, ceea ce confirmă faptul că problema familiei şi a copilului îi mobilizează pe oameni în întreaga lume. 

El a amintit că au trecut doi ani de la ultimul vârf demografic, “a curs multă apă pe Dunăre”, lumea s-a schimbat şi “trăim în umbra războiului”. În acelaşi timp – a continuat el – s-au întâmplat lucruri semnificative şi bune. Dintre acestea, el a evidenţiat şi a calificat un lucru fantastic câştigarea alegerilor în Italia de către Giorgia Meloni şi dreapta italiană. El a fost de acord cu premierul italian că viitorul Europei este familia şi că este important ca “copilul să aibă atât o mamă, cât şi un tată”. 

Premierul i-a salutat în mod special pe preşedintele Azerbaidjanului, pe membrul sârb al preşedinţiei Bosniei şi Herţegovinei, precum şi pe preşedintele Bulgariei.

Viktor Orbán a declarat că Europa este încă condusă de o elită progresistă şi liberală, preocupată de “prostii şi aberaţii” în locul problemelor importante ale Europei, cum ar fi viitorul demografic al continentului.

Premierul a evocat o analiză efectuată de Mathias Corvinus Collegium, care a constatat că sondajele au tendinţa de a reflecta doar temerile elitei politice progresiste, şi nu ceea ce îi preocupă cu adevărat pe oameni.

Aceasta este cea mai îngrijorătoare evoluţie care a avut loc în Occident în ultimii şaptezeci de ani – a subliniat el, explicând că acest lucru putea fi imaginat în cazul unei dictaturi, dar era de neconceput într-o democraţie occidentală.

În opinia lui Viktor Orbán, cetăţenii europeni sunt interesaţi de modul în care pot întemeia o familie, îşi pot crea un cămin sigur şi îşi pot creşte copiii în pace şi siguranţă, iar toate acestea ţin de demografie – şi cu toate acestea nu constituie punctul cel mai important al ordinii de zi în politica europeană.

Premierul a considerat că acest lucru se datorează faptului că liberalii “au hackuit” în doi paşi viaţa politică occidentală, discursul, mentalitatea, modul de gândire, cadrul de interpretare a funcţionării lumii.

Primul pas – a detaliat premierul – a fost răspândirea de către liberalii progresişti a opiniei că individul este cel mai important lucru din lume. Al doilea pas – a adăugat el – este că liberalii stârnesc frica: o frică strategică faţă de viitor, scrie flux24.ro.

În opinia sa, liberalii se aşteaptă ca oamenii să îşi trăiască viaţa în aşa fel încât să-şi supună toate acţiunile lor unei apocalipse iminente. Viktor Orbán a spus: îşi aminteşte bine că exact acelaşi lucru a fost cerut şi de Karl Marx. Modul de gândire al elitelor occidentale reprezintă o adevărată himeră pentru oamenii din Europa Centrală, căliţi în perioada comunistă – a declarat Viktor Orbán la summit-ul demografic.

El a numit Ungaria un incubator al politicilor conservatoare, subliniind că, din 2010 încoace, venitul pe cap de locuitor al familiilor cu copii s-a dublat, iar venituile familiilor cu mai mulţi copii a crescut de trei ori. Porivit premierului, cea mai mare ameninţare pentru mamele din Ungaria reprezintă faptul că trebuie să se descurce singure. În timp ce în trecut doar jumătate din copii se năşteau într-o căsătorie, acum proporţia lor s-a ridicat la trei din patru – a adăugat el.

Guvernul a introdus scutirea de impozitul pe venit a mamelor sub 30 de ani, iar cele cu patru copii nu trebuie să plătească deloc impozit pe venit – a precizat el, apoi a anunţat că guvernul va extinde această măsură şi la familiile cu trei copii.

Premierul a mai afirmat că prima fază a politicilor familiale s-a încheiat şi că poate începe a doua fază.

Viktor Orbán a declarat: “nu avem nicio şansă de a convinge actualele elite progresiste şi liberale să îşi vină în fire”, de aceea “ei trebuie pur şi simplu înlăturaţi”. Era post-liberală, care ar putea înlocui actuala eră liberal-progresistă, “nu va veni de la sine, cineva trebuie să o realizeze” – a spus el.

“Şi cine o va face dacă nu noi?” – a continuat premierul, declarând că acest lucru va necesita schimbarea paletei politice, o schimbare a cursului politicii şi trebuie să se obţină venirea la guvernare a forţelor conservatoare, favorabile familiei, în cât mai multe ţări europene.

El a subliniat că anul viitor vor avea loc alegerile pentru Parlamentul Europei şi că toate circumstanţele sunt date pentru “a întoarce balanţa puterii în favoarea noastră”, în timp ce noi, maghiarii, trebuie să ne facem tema de casă: elaborarea versiunii 2.0 a programului Ungariei privind politicile familiale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.