Viktor Orban a declarat ultimul deceniu drept cel mai de succes din secolul trecut al Ungariei, dar a declarat, de asemenea, ca tara este amenintata de problemele legate de clima si de declinul continuu al populatiei.

Orban, care a revenit la putere in 2010, cand Ungaria inca era monitorizata de creditorii internationali dupa acordarea unui imprumut, a declarat ca Guvernul sau a respins cererile pentru mai multa austeritate si a achitat imprumuturile obtinute de la FMI, pentru a avea mana libera in politicile sale economice.

Orban a spus ca, in timp ce cresterea economica a Ungariei, de 4,9%, a depasit in general media europeana, Ungaria este inca strans legata de performantele economice ale Europei, intrucat 85% din exporturile maghiare sunt destinate altor tari europene.

„Deci, problema lor economica este si problema noastra. Singura intrebare este in ce masura va mai fi problema noastra”, a spus Orban.

„Economia europeana, in special cea a zonei euro, s-a oprit pur si simplu”, a spus el, adaugand ca cresterea economica in Europa in 2020 ar fi „cel mult microscopica”.

In ceea ce priveste declinul demografic, Orban a spus ca, in timp ce stimulentele economice ale Guvernului pentru cuplurile casatorite si familiile numeroase au ajutat la limitarea declinului populatiei, sunt necesare mai multe masuri.

In timp ce numarul casatoriilor a crescut si cel al divorturilor a scazut, „vestea proasta este ca scaderea populatiei nu s-a oprit”, a spus Orban. „Maghiarii continua sa fie o specie pe cale de disparitie”, a adaugat el.

De asemenea, Orban a anuntat politici pentru protejarea mediului, inclusiv o crestere cu 27% a suprafetelor impadurite, masuri pentru interzicerea ambalajelor din plastic de unica folosinta si stimulente pentru utilizarea masinilor electrice. El a mai spus ca toate autobuzele noi utilizate pentru transportul public urban ar trebui sa fie electrice incepand cu 2022.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here