Gazeta de Cluj publica ieri o știre potrivit căreia o fată de 17 ani dintr-o comună clujeană a fost violată de un bărbat care a urmărit-o și a intrat peste ea în casă când a realizat că fata este singură. Violatorul a fost arestat la scurt timp și reținut pentru 24 de ore, însă a trebuit să fie pus în libertate pentru că judecătoarea care ar fi trebuit să prelungească sau să dispună altă măsură a întârziat la serviciu.

Cazul, care s-a întâmplat la Judecătoria Dej, este verificat acum de Curtea de Apel Cluj.

Alin Paul Moldovan este acuzat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Dej de comiterea unei fapte de viol, drept pentru care procurorul de caz a solicitat emiterea unui mandat de arestare preventivă.

Solicitarea trebuia să se judece în cursul zilei de miercuri, atunci când a fost emisă și ordonanța de reținere pentru 24 de ore. Conform registrelor instanței de la Dej, ordonanța a fost emisă, miercuri, 1 februarie 2023, la ora 13.

Însă, mai spun sursele noastre, de la Judecătoria Dej a fost transmis faptul că nu se poate judeca cererea de arestare pentru data de 1 februarie 2023, fiind acordat un termen pentru data de 2 februarie 2023, „în termen util. Adică ora 9 dimineața”.

Judecătoarea nu a venit la serviciu

Joi, 2 februarie 2023, la prima oră a dimineții nu s-a întâmplat nimic. Când procurorul s-a interesat la Judecătoria Dej, la ce oră este fixată judecarea cererii de arestare, și i s-a transmis că nu se știe deoarece ”judecătorul nu a ajuns la muncă”, arată evz.ro.

Cererea trebuia judecată de judecătoarea Candida Mărginean (foto). Cronologia cazului merge și mai departe.

La ora 13, Poliția Dej îl eliberează pe bărbatul acuzat de viol, pe motiv că a expirat ordonanța de reținere.

În jurul orei 14, la Judecătoria Dej a început și procesul prin care s-a judecat cererea de arestare. Ulterior, la ora 16.00 a fost emis și mandatul de arestare, conform portalului instanțelor de judecată.

Acuzatul a dispărut

Alin Moldovan a plecat de la Poliția Dej și dus a fost. Când a fost căutat de oamenii legi pentru a-l încarcera, acesta nu a mai fost de găsit.

El este acuzat că a intrat în casă, peste o adolescentă în vârstă de 17 ani, din Cășeiu, pe care a bătut-o și apoi a violat-o.

Poliția Cluj ne-a transmis că bărbatul este căutat în continuare. La Curtea de Apel Cluj se așteaptă întoarcerea judecătoarei Dana Gârbovan pentru putea fi dispuse verificări, ne-au transmis surse oficiale.

1 COMENTARIU

  1. HA HA HA HA….Doamne ferește .acești MAGISTRATI plătiți regește din banii contribuabilului roman cu averi nemăsurate ISI PERMIT ASA CEVA.. de fapt ce ne mira ca nu-i controlează nimeni( au anihilat pe toți pe ci care ii controlau ca ASA LE PLACE);;;sa vedeți spete la TRIBUNALUL COMERCIAL unde se întârzie cu redactarea hotărârilor de peste 8 -9 luni..CHIAR NIMENI NU SE SESIZEAZA CA ACESTI FUNCTIONARI ISI BAT JOC DE NOI ….PE BANII NOSTRII!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.