Prejudiciul cauza de fostul senator Dan Voiculescu, eliberat recent din închisoare, în valoare de 60 de milioane de euro nu a fost recuperat. din acești bani, autoritățile au reușit să recupereze abia două milioane de lei, restul banilor rămânând ”în aer”.

Problema e că Dan Voiculescu personal nu mai are mare lucru pe numele lui. Fiscul a mai găsit 2.347.216 lei, dar şi acţiuni Grivco la Crescent, plus 6 terenuri în Buftea, a căror valoare nu a fost încă stabilită. 100.000 de euro au fost găsiţi într-un cont al companiei Crescent Commercial and Maritime Cipru deschis la BRD SA.

Voiculescu apucase să împrumute bani înainte de punerea sub sechestru

Fiscul ar mai putea pune mâna pe nişte bani pe 31 decembrie 2023, atunci când devin scadente două împrumuturi acordate de Dan Voiculescu: 12.440.000 de lei dat fiicei celei mari, Camelia Voiculescu şi 2,7 milioane de dolari daţi partenerei sale de viaţă, Elena Voiculescu. Cele două femei au calitatea juridică de terţ poprit.

Aceeaşi calitate o au şi directorul Antenei 3, Mihai Gâdea şi Daniel Constantin, fostul preşedinte al partidului fondat de Dan Voiculescu. Gâdea a luat 695.000 de lei de la Voiculescu, conform declaraţiilor de avere ale fostului senator. Fiscul a pus poprire pe o ratele lui Gâdea şi Daniel Constantin către Voiculescu. Cei doi au făcut contestaţie în instanţă. Constantin a pierdut procesul, Gâdea încă se mai judecă.

Poprire pe pensia lui Voiculescu de 2200 de lei

Potrivit unei anchete de presă a Centrului pentru Investigaţii Media (CIM), Voiculescu are o pensie de 2.200 de lei pe care Fiscul a pus poprire. Pe o treime din ea, adică 700 de lei, aşa cum spune legea.

Potrivit jurnaliştilor de la CIM, chiar dacă Voiculescu locuieşte într-o casă spectaculoasă, pe un domeniu de 4 hectare, cu deschidere la Lacul Corbeanca, locuinţa nu îi aparţine lui, ci partenerei sale de viaţă, Elena Voiculescu. Ea nu este soţia lui, deşi are acelaşi nume.

Notă. Procurorul care a instrumentat dosarul lui Dan Voiculescu, Emilian Eva, a fost arestat la rândul lui pentru corupţie, iar acm este în faza de judecată. Vezi aici.

 

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.