„Cine l-a invitat în (Republica) Moldova pe acest Băsescu, nu ştiu cine mai este în România. Dacă el niciodată nu a recunoscut R.Moldova, nu recunoaşte însăşi denumirea de moldoveni şi limba moldovenească”, a declarat Voronin în plenul Parlamentului.

Intervenţia sa a fost întreruptă de deputaţii din cadrul coaliţiei de guvernare, care au început să tropăie şi să bată cu pumnii în mese.

„Eu nu ies aşa de des şi nu vă obosesc. Voi puteţi să vă dezbrăcaţi şi de pantaloni, să vă aşezaţi jos şi să bateţi cu ce vreţi. Nu văd niciun sens ca această persoană, încă nu se ştie dacă e trează sau beată, să vină la noi”, a continuat preşedintele PCRM, citat de portalul Unimedia.info.

Deputatul PLDM Ion Butmalai a ţinut să-i amintească lui Voronin că în 2005 a devenit preşedinte al Republicii Moldova şi datorită lui Băsescu. Liberal-democratul s-a referit la faptul că în 2005 preşedintele României ar fi îndemnat politicienii să susţină candidatura lui Vladimir Voronin pentru a preîntâmpina perpetuarea crizei politice.

Declaraţia lui Voronin a provocat un val de replici în sala Parlamentului, iar Voronin a răspuns: „Liniştiţi-vă, românilor”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.