Vrem, nu vrem, viitorul este electric. Dar dacă mașinile fără combustie internă își fac mai greu loc în garajele românilor, variantele pe două roți propulsate electric cresc deja în popularitate. Pentru cei care nu au distanțe foarte mari de parcurs zilnic, un hoverboard, o trotinetă sau o bicicletă electrică pot să fie varianta câștigătoare într-un trafic sufocat de mașini. Și nici nu sunt greu de cumpărat, poți chiar să le iei de la Flanco în rate. Dar înainte să dai iama cu cardul în mână, e bine să știi la ce să te uiți.

Trotineta electrică

Trotineta nu e atât de simplă pe cât pare. Ai multe criterii de selecție, în funcție de nevoile tale și de traseul pe care-l ai de parcurs zilnic. În primul rând, trebuie să te gândești la solul pe care va circula cel mai des. Dacă suprafața este denivelată, o trotinetă cu suspensii și mânere care atenuează vibrațiile ar fi de preferat. Apoi, dacă drumul de acasă la birou e prea lung ca să nu iei în calcul și un mijloc de transport în comun, optează pentru un model care se poate plia.

Hoverboard

Marele avantaj al unui hoverboard este portabilitatea. Oricând terenul devine prea accidentat, poți să-l iei foarte simplu la subraț. Asta dacă ai grijă să nu-l alegi foarte greu. Greutate e dată, în principal, de mărimea roților. Cele de 10 sau 8 inchi vin cu mai mult confort, dar și cu mai multe kilograme. Sunt recomandate în special pentru „off-road”, dacă putem pomeni de așa ceva. De partea cealaltă, mai sunt și roțile de 4,5 inchi, destinate copiilor. Iar cele mai populare sunt cele de 6,5 inchi, cu raportul perfect confort-greutate. Mai e important să te uiți și la setări, adică la viteze. Unele hoverboard-uri vin cu setarea „începător”, care îmblânzește accelerația. Ceea ce ajută dacă n-ai mai urcat niciodată pe așa ceva.

Bicicleta electrică

Dintre cele trei, bicicleta electrică pare cea mai interesantă. Pentru că nu este ceva atât de străin. Aproape oricine a urcat pe o bicicletă măcar o dată. Totuși, există câteva detalii de investigat la varianta electrică. Cum ar fi poziționarea motorului. Aici, poți alege motorul montat pe una dintre cele două roți, care este, de obicei, mai silențios și se potrivește mai mult plimbărilor urbane. Sau ai varianta cu motorul poziționat pe cadru, în zona pedalelor, care trage mai tare pe dealuri abrupte. Autonomia este un alt factor care diferă. Dacă ai de gând să o folosești pentru drumul acasă-serviciu, trebuie să știi că autonomia poate varia de la 16 la 90 km. Însă indiferent de ce autonomie alegi, ca să fii sigur că bateria descărcată nu te lasă în drum, e bine să te orientezi către varianta hibridă, care îți permite să treci tu la pedale, pe modul clasic.

Pentru mai multe variante și funcții interesante, e utilă și o plimbare pe la comercianții specializați sau la magazinele de electronice, cum ar fi Flanco. Tot acolo vei putea folosi și CardAvantaj, cardul de credit care îți permite să împarți în rate fără dobândă* cheltuielile mai mici sau mai mari. Ca să te bucuri pe loc de produs și să plătești prețul treptat.

*Dobanda zero se aplică dacă se achită lunar suma totală de plată, astfel cum este evidențiată în extrasul de cont emis de către Bancă. Pentru o limită de credit de 5.367 lei, dobânda fixă este de 28%/an, rata lunară de plată este de 512,57 lei, iar dobânda anuală efectivă (DAE) este de 38,94%, fiind calculată pentru suma menţionată mai sus retrasă în întregime în prima zi de la un ATM Credit Europe Bank (România) S.A. şi rambursată în 12 rate lunare egale. Valoarea totală plătibilă este de 6.307,27 lei incluzând dobânda, comisionul anual de administrare cont curent de card în valoare de 49 lei şi costul de utilizare a mijlocului de plată în valoare de 107,69 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.