Incident ieşit din comun într-un bloc de pe strada Valea Gârboului din comuna clujeană Floreşti: proprietarul unui apartament, electrician de profesie, a fost agresat cu un burlan de un vecin turmentat, supărat că nu este lăsat să doarmă, deşi electricianul lucra la o oră mai mult decât decentă, 18.30. Victima spune că va depune plângere pe numele agresorului, vecin mutat recent pe aceeaşi scară cu el – şi pe care l-a văzut pentru prima oară chiar în seara respectivă! 

Florin este un bărbat înalt şi timid, care spune că se află pentru prima oară – şi ultima, speră el – la I.M.L.Cluj, dintr-o cauză pe care nici măcar nu şi-a imaginat-o vreodată: a fost bătut de un vecin care puţea de la o poştă a alcool pentru că – vezi Doamne – făcea gălăgie cu pistolul de găuritşi astfel nu l-ar fi lăsat să doarmă!Totul, deşi zgomotele pe care le bietul om le făcea cu maşina de găurit se produceau la o oră normală, 18.30. Mărturiseşte acesta, la fel de intrigat: „Locuiesc de puţin timp într-un bloc din Floreşti, cu patru etaje plus mansardă şi mă aflam deasupra casei liftului, deasupra mansardei şi instalam linia telefonică a liftului. Sunt electrician de profesie, mă pricep la acest lucru şi cei din bloc  m-au solicitat să le fac – gratuit, cum e normal – lucrarea, economisind astfel sume importante din bugetul asociaţiei de proprietari. Culmea, când lucram mai cu spor a apărut acel vecin,  moment în care eu l-am salutat frumos – neştiind ce are de gând. La salutul meu a răspuns cu un val de înjurături, ameninţându-mă cu bătaia! Eu i-am replicat, la fel de politicos ca la început, să se potolească fiindcă-s locatar acolo şi lucrez voluntar şi pentru el. Acesta însă n-a ţinut cont de explicaţiile mele şi a continuat să mă înjure, iar când i-am răspuns că voi anunţa poliţia, m-a întrebat, brusc: „Şi crezi că apuci?” Aşa că – până să mă dezmeticesc – a şi pus mâna rapid pe un burlan, de vreun metru şi jumătate lungime, şi a aruncat cu el după mine. M-am ferit, aşa cum stăteam ghemuit, dar m-a nimerit direct în piciorul drept, producându-mi o vânătaie serioasă”. Florin mărturiseşte în continuare că, la auzul scandalului, a apărut rapid şi d-na administrator – care locuieşte la etajul patru – dar şi soţia sa. Motiv pentru care individul a început să-i înjure şi ameninţe şi soţia, fiind oprit până la urmă, cu mare greutate, de către doamna administrator. Într-un târziu – povesteşte bărbatul – agresorul său s-a retras în apartamentul său, lăsând în urma lui un damf izbitor de alcool. Indignat, Florin a anunţat imediat poliţia, care şi-a făcut rapid apariţia – iar a doua zi s-a prezentat la secţie unde a făcut plângere la adresa vecinului său. Îmi mărturiseşte, stânjenit, că ar fi mulţumit ca poliţia doar să-l amendeze pe vecinul violent, fiind conştient că-l aşteaptă, probabil, o lungă convieţuire alături de acesta… Este poftit în cabinetul de consultaţii, de unde după ce-i este eliberat certificatul medico-legal, părăseşte grăbit sediul I.M.L.Cluj.

Punctul de vedere al I.P.J.Cluj

„La Poliţia Floreşti există o plângere depusă de partea vătămată. La această oră se fac cercetări în vederea clarificării tuturor aspectelor sesizate de aceasta”, a declarat, pentru Gazeta de Cluj, Carmen Pompaş, purtător de cuvânt al I.P.J.Cluj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here