Zona Turda-Câmpia Turzii a primit 80 de milioane de euro de la UE pentru extinderea si reabilitarea sistemelor de apa si canalizare.

Regiunea Turda-Câmpia i a tras lozul câstigator. Saptamâna trecuta s-a semnat la Bucuresti primul contract de finantare din regiunea Nord-Vest, finantat de Uniunea Europeana prin POS Mediu în valoare de 80 de milioane de euro. Potrivit unui comunicat de presa emis de ministerul Mediului si Dezvoltarii Durabile semnarea contractului de finantare pentru proiectul ,,Extinderea si reabilitarea sistemelor de apa si apa uzata în regiunea Turda – Câmpia Turzii, judetul Cluj” înseamna începerea finantarii celei mai mari investitii facuta pentru aceasta zona. De acest proiect vor beneficia municipiile Turda si Câmpia Turzii, dar si localitatile Mihai Viteazu, Luna, Sândulesti si Viisoara. Proiectul, în valoare de aproape 80 de milioane de euro, îsi propune sa modernizeze statia de epurare de la Câmpia Turzii, dar si sa îmbunatateasca procedura de tratare a apei potabile si de distributie a acesteia. Totodata, se va investi si în extinderea si reabilitarea retelei de apa si canalizare. Potrivit aceleiasi surse, lucrarile urmeaza sa fie finalizate în anul 2013, iar aproximativ 97.000 de locuitori vor beneficia de apa curenta si retea de canalizare la standarde europene.
Potrivit primarului municipiului Turda, Tudor Stefanie, lungimea totala a retelei de canalizare din municipiul Turda ce va fi schimbata este de 60 de km si serveste aproximativ 45% din populatia alimentata cu apa, iar în ceea ce priveste municipiul Câmpia Turzii 45 de kilometri de retea de canalizare vor fi înlocuiti. Conform aceleiasi surse, costul total al investitiei, de 80 de milioane de euro, va fi suportat astfel: 79,69% va fi asigurat de de Asistenta CE, 12,27 din suma va fi furnizat de Guvern, 4,95% de catre Operator, iar un procent de 1,79% va fi suportat de Consiliile locale.

Timea Moldovan

LĂSAȚI UN MESAJ

V─â rug─âm s─â introduce╚Ťi comentariul dvs.!
Introduce╚Ťi aici numele dvs.