Dacă printre rezoluțiile pe care ți le-ai propus la începutul anului s-a numărat și aceea de a fi mai cumpătat cu cheltuielile și să pui mai mulți bani deoparte, vrem să te felicităm și să te ajutăm să nu te dai bătut. Pentru că este cea mai scurtă lună din an, februarie este luna în care poți face economii substanțiale. Asta te va ajuta să pui bani deoparte pentru numeroasele nunți și botezuri la care ai fost deja invitat în anul acesta. În plus, vei reuși să îți revii după ce ai cheltuit aproape toate economiile pe sărbătorile de iarnă.  Așadar, am pregătit mai jos câteva provocări ce te vor ajuta să fii mai econom în luna februarie.

5 metode pentru a pune bani deoparte în luna februarie

  1. Gătește propria mâncare
  • Pentru unii oameni această provocare poate fi foarte simplă, deoarece probabil deja mănâncă cel mai mult mâncare gătită acasă. În acest caz, această metodă ar trebui să se refere la prânzul de la muncă sau la mesele de seară. Ai putea încerca să gătești peste weekend pentru câteva zile din săptămână, sau să folosești un aparat de gătit lent pentru a face mai ușoară pregătirea meselor.

    Pentru muncă, poți să iei la pachet resturi din ce ai gătit cu o seară înainte, să îți faci o salată sau un sandwish. Pe lângă faptul că economisești mai mulți bani decât dacă ai mânca din oraș, mâncarea gătită acasă este mai sănătoasă, și îți aduce mai multă satisfacție. În plus, arzi calorii în timp ce gătești, deci nu trebuie să te simți vinovat atunci când mănânci ceva delicios. Planifică un meniu săptămânal și încearcă să limitezi cheltuielile de moment. De exemplu, dacă cumperi online sau rogi pe altcineva să îți facă cumpărăturile, vei fi mai puțin tentat să cumperi ceva în plus.

Încearcă să reduci valoarea facturilor

  • Poate fi mai simplu decât crezi să reduci valoarea facturilor lunare, ceea ce poate înseamna economii pentru întregul an. Începe prin a suna companiile ce îți oferă servicii pentru a întreba dacă nu au o opțiune care te-ar ajuta să plătești mai puțin pentru energie, telefonie, televiziune, asigurare etc. Gândește-te bine dacă ai putea să renunți la serviciul de televiziune sau dacă ai putea găsi o opțiune mai ieftină care să îți ofere acces la canalele de televiziune preferate. Verifică în ce moment îți expiră contractul pentru telefonie, pentru a profita de cea mai bună ofertă.

    Una din cele mai bune metode de a reduce cheltuielile la energie, este aceea de a te echipa cu instalații noi. Am vazut pe acest site becuri led, precum și echipamente noi pentru încălzire care te vor ajuta să reduci valoarea facturilor.

Îngheață o parte din cheltuieli

  • Alege o categorie de produse, sau chiar mai multe, pe care să nu dai bani în luna februarie. Acestea ar putea fi divertisment, haine, cosmetice, sau alte categorii unde simți că cheltuiești în plus cu regularitate. Uneori, faptul de a renunța atât de dramatic la aceste cheltuieli, te poate ajuta să înțelegi că nu ai nevoie de ele cu adevărat. Începe cu o categorie unde crezi că îți va fi ușor să nu faci cheltuieli. Alege încă o categorie unde ai observat că cheltui cel mai mult în fiecare lună, și vezi dacă poți rezista să nu cheltui nimic și cu ce rezultate.

DIY

  • Găsește trei servicii sau lucruri pentru care plătești în mod normal, dar pe care le poți face singur. Dacă ai o menajeră, încearcă să renunți la serviciile ei pentru o lună, și fă curățenie singur. Ai putea să înveți să faci singur schimbul de ulei. De asemenea, dacă iubești produsele de panificație proaspete, ai putea să înveți să le faci acasă. Poți proceda la fel atunci când vrei să gătești cina ta preferată din oraș. Dacă ai persoane care fac cumpărăturile pentru tine contra-cost, încearcă să le faci singur.

    În acest fel vei identifica serviciile care merită într-adevăr banii tăi, și s-ar putea să descoperi un hobby nou care îți aduce multă plăcere.

Stabilește ca obiectiv să pui mai mulți bani deoparte

Dacă ai un loc unde pui bani pentru a se aduna, luna asta stabilește ca obiectiv să pui puțin mai mult acolo. I-a banii, pune-i acolo și uită de ei. Suma pe care o stabilești depinde de ce venit ai. Dacă ai un venit mic, 100 de lei va părea mult, dar dacă stai mai bine, ai putea să pui deoparte chiar mai mult. Ține evidența acestor economii. Poți astfel să începi să creezi un cont pentru urgențe, dacă nu ai deja unul.





LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.