Candidații la primărie se confruntă cu o adevărată provocare. Imaginația lor va fi pusă la încercare, având în vedere că e prima campanie în care se interzic gălețile, pungile, chipiurile sau pixurile pe care sunt însemnate numele partidului.

„Interesul nostru este ca toţi competitorii electorali aflaţi în momentul de faţă în competiţia pentru alegerile locale să ştie că în această noapte trebuie să dispară toate materialele de propagandă electorală aflate în spaţiul public la această oră. Începând cu ora 00:00 toate aceste materiale pe care le vedeţi în spaţiul public sunt interzise, permise fiind doar afişele electorale cu dimensiunile stabilite de lege”, a declarat Constantin Florin Mitulețu-Buică, vicepreşedinte AEP.

AEP sesizează că Poliția și Jandarmeria pot da amenzi cuprinse între 600 și 1.000 de lei, iar în urma controalelor este stabilită să sancționeze la rândul său cu amenzi de până la 50.000 de lei.

Singurele materiale de propagandă electorală permise sunt afișele cu dimensiunile de 500 mm o latură și 350 mm cealaltă latură afişe prin care se convoacă o reuniune electorală cu 400 mm o latură şi 250 mm cealaltă latură. Sunt de asemenea permise și propaganda audio-video difuzate de mass-media, publicitate în presa scrisă, broșuri, pliante și alte materiale tipărite și materiale de propagandă electorală online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.