Abia revenit la Cluj, judecătorul Cristi Danileţ s-a pricopsit cu o plângere penală de la un ţepar imobiliar

1339

Cunoscut şi judecat pentru câteva ţepe imobiliare, Traian Floarea Ianson, cunoscut acum sub numele de Traian Onuc, va fi urmărit într-un nou dosar penal în care, iniţial, procurorii au dispus clasarea. În acelaşi timp, imobiliarul clujean a făcut mai multe plângeri penale împotriva mai multor judecători, procurori şi ofiţeri judiciari care l-au anchetat în cadrul zecilor de plângeri penale depuse împotriva lui de diferiţi clienţi nemulţumiţi. De asemenea, el a formulat plângeri penale şi împotriva clienţilor lui şi a avocaţilor acestora.


Traian Floarea Ianson, cunoscut acum sub numele de Traian Onuc este un tânăr imobiliar clujean acuzat de mai multe persoane de înşelăciune. El le-a promis oamenilor că le vinde apartamentele din trei blocuri de câte opt etaje (două pe strada Miko Imre nr. 14 şi un alt bloc pe strada Fabricii nr. 67), dar acest lucru nu s-a mai întâmplat. Iniţial, el a fost arestat, apoi a fost eliberat sub control judiciar, stare în care este judecat şi cercetat în mai multe dosare.

La acestea, se va mai adăuga încă unul constituit pe fondul plângerilor penale depuse de Mariana Mircea şi de JOSE EUGERGIOS PLAZA împotriva lui. Iniţial, procurorii au dispus clasarea cercetărilor din acest dosar, dar cei doi au contestat rezultatul în instanţă, iar judecătorul le-a dat câştig de cauză.

”În temeiul art. 341 alin. 6 lit. a) C.proc.pen. respinge ca inadmisibilă plângerea formulată de petenţii MIRCEA MARIANA, JOSE EUGERGIOS PLAZA, împotriva ordonanţei din data de 03.02.2017 emisă de prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca în dosarul nr. 16/II-2/2017. În temeiul art. 341 alin. 6 lit. b) C.proc.pen. admite plângerea formulată de petenţii MIRCEA MARIANA şi JOSE EUGERGIOS PLAZA împotriva ordonanţei de clasare din data de 24.11.2016 emisă de Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca în dosarul nr. 7449/P/2016 având ca obiect infracţiunea de înşelăciune, prevăzută de art. 244 alin. 1 C.pen. Desfiinţează soluţia de clasare dispusă prin ordonanţa din data de 24.11.2016 emisă de Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca în dosarul nr. 7449/P/2016 şi trimite cauza la Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca în vederea începerii urmăririi penale cu privire la fapta de înşelăciune prevăzută de art. 244 alin. 1 C.pen. şi, ulterior, strângerii probelor necesare continuării urmăririi penale faţă de persoana despre care există indiciile rezonabile că ar fi săvârşit fapta penală. În temeiul art. 275 alin. 3 C.proc.pen. cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Definitivă”, arată minuta sentinţei emise spre finele lunii trecute.

traian_florea_0_0_0-696x464

Acuzat că a vândut aceleaşi apartamente de mai multe ori

Traian Florarea Ianson este fiul lui FLOAREA IANSON MARIANA, medic expert al asigurărilor sociale, fost şef serviciu Expertiză medicală şi recuperarea capacităţii de muncă din cadrul Casei de Pensii a Judeţului Cluj, care a fost condamnată de magistraţii clujeni la doi ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere, pe un termen de încercare de 4 ani, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită.

Traian Floarea Ianson, care şi-a schimbat numele în Traian Onuc, este cunoscut pentru mai multe ţepe imobiliare date în Cluj Napoca. Anul trecut, a fost arestat preventiv, între timp eliberat şi pus sub control judiciar. Este acuzat de înşelăciune cu un prejudiciu estimat la 680.300 euro. Proiectele imobiliare nu respectă autorizaţia de construire iar oamenii au cumpărat apartamente în clădiri autorizate ca birouri. Ba mai mult, Ianson a vândut de câteva ori apartamentele la clienţi diferiţi sau apartamente la etajul 9 care în realitate are 8 etaje sau situate la etajul 5, deşi imobilul a fost avizat doar cu 3 etaje şi etajul 4 retras. Din acest motiv, cumpărătorii nu au putut să-şi intabuleze locuinţele.

Conform unor surse judiciare, 90% din contractele de vânzare-cumpărare au fost realizate de către notarul Dorina Mureşan (cu sediul pe strada Republicii) care îşi desfăşoară activitatea împreună cu fiul ei, Claudiu. Aceeaşi Dorina Mureşan a colaborat şi cu ţeparul Costică Pocol, cunoscut ca şi ”campion„ în ilegalităţi.

 

Ploaie de plângeri penale pe capetele procurorilor şi magistraţilor

În acelaşi timp, Traian Onuc a făcut plângeri penale împotriva clienţilor lui, a avocaţilor acestora, a procurorilor, poliţiştilor şi judecătorilor care au avut de-a face cu el.

Pe procurorul Daniela Crăciunescu, de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Cuj, o acuză  de ”instigare la infracţiunea de represiune nedreaptă” pentru că şi-a făcut treaba în sala de judecată cerând prelungirea arestului preventiv. Pe Georgeta Câmpean, ofiţer judiciar, o acuză de comiterea aceleiaşi infracţiuni pentru că ar fi dispus reţinerea lui pe o perioadă de 24 de ore. De asemenea, pe procurorii Călin Marius Pantea şi Dragoş Gheorghe, pe judecătorul Gabriela Moţ îi acuză tot de represiune nedreaptă, culminând cu o serie de acuzaţii împotriva magistratului Cristi Vasilică Danileţ, fost membru CSM şi reprezentat au judecătorilor din România. Împotriva lui Danileţ are chiar mai multe capete de acuzare: abuz în serviciu, represiune nedreaptă şi complicitate la şantaj! Din plângerea împotriva judecătorului Danileţ se pot spicui câteva rânduri. ”În fine, cu privire la abuzul în serviciu, apreciez că acesta a existat şi prin prisma faptului că nu mi s-a oferit ultimul cuvânt. Astfel, potrivit textelor legale incidente măsurilor preventive, atunci când inculpatul este prezent, acesta trebuie să primească ultimul cuvânt. Judecătorul în cauză nu mi-a acordat ultimul cuvânt, a închis judecata şi dosarul, ca mai apoi la cererea mea expresă, să revină să redeschisă şedinţa şi să îmi ofere ultimul cuvânt. Am început să citesc o declaraţie, moment la care acesta s-a enervat, şi după mai puţin de 1 minut a spus că şedinţa s-a încheiat, că îmi retrage ultimul cuvânt, pe un ton nepotrivit cu demnitatea de magistrat. Situaţia este intolerabilă, şi trebuie sancţionată”, spune Onuc în plângerea penală depusă împotriva magistratului Danileţ.


Justiţia l-a împiedicat să termine

De asemenea, Trian Onuc a formulat o cerere de chemare în judecată împotriva procurorilor şi a unor judecători cu care a avut de-a face de-a lungul proceselor în care este implicat, dar şi a Ministerului Justiţiei şi Ministerului de Finanţe cărora le cere 409.000 de euro, reprezentând contravaloarea unei ipoteci instituite în favoarea lui Sturz Florin Samson faţă de societatea Sturz Construct SRL, 1.400.000 de euro, reprezentând contravaloarea unor contraprestaţii rezultate faţă de proprietarii tabulari a terenului de la adresa unde a încercat să edifice două blocuri de câte opt etaje. Onuc mai cere 2.074.249 euro şi 701.104 de lei, reprezentând un prejudiciu cauzat în patrimoniul clienţilor care s-au constituit parte vătămată în dosarele în care este judecat.

În final, pentru el cere plata daunelor în valoare de un leu, cu titlu de daune morale.

Astfel, Onuc încearcă să inducă ideea că el nu a fost lăsat de procurori şi judecători să termine blocurile.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ