Ambasadorii SUA, UK și Belgiei la chef cu un personaj reținut de DNA

375

Ambasadorii SUA, Marii Britanii, Belgiei si Ungariei in Romania au dansat, au baut palinca si au mancat kurtoskalacs (colac secuiesc), sambata, la traditionalul bal de Lasata Secului din Harghita, desfasurat in acest an in localitatea Sansimion,la invitatia presedintelui Consiliului Judetean (CJ), Borboly Csaba, relateaza Agerpres.

Borboly Csaba a fost reținut pentru 24 de ore în mai 2013 de procurorii DNA, fiind suspectat de mai multe fapte de coruptie, intre care abuz in serviciu contra intereselor publice si luare de mita, dar judecătorii nu au aprobat arestarea acestuia.

El a fost trimis în judecată, dar nu există nici o sentință până în acest moment.

‘Sunt foarte, foarte fericit ca m-am intors in Harghita, mai cu seama in aceasta zi speciala de sarbatoare.  (…) Este un carnaval traditional, eu nu sunt catolic, dar am petrecut mult timp in areale catolice, in Irlanda, in Germania, in Trinidad, in Caraibe, unde se se organizeaza carnavaluri, si sunt bucuros sa experimentez versiunea carnavalului din Harghita’, a declarat ambasadorul SUA la Bucuresti, Hans Klemm.

Si ambasadorul Paul Brummell s-a declarat incantat de experienta de care a avut parte si de bucatele traditionale ale zonei.

‘Este o placere pentru mine sa ma aflu aici, la Sansimion, la o sarbatoare foarte speciala, legata de comunitatea maghiara de aici, din judetul Harghita, celebrarea de Farsang, inmormantarea Farsangului. Am inteles ca reprezinta un fel de ‘la revedere’ pentru iarna si de asteptare pentru vara. E foarte frumos, sunt costume foarte speciale si cred ca o sa fie o zi foarte interesanta. (…) Am incercat cartoful, care este o specialitate de Sansimion, a fost absolut foarte bun, am incercat si palinca si a fost foarte buna si ea’, a spus ambasadorul Marii Britanii la Bucuresti.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ