Arestat la ordinul „bătrânului Putin”

97

Politicianul Alexei Navalinîi ar fi fost reținut pentru chemările de a participa la un miting neautorizat, scrie Unimedia, citat de cotidianul.ro.”Astăzi angajații Ministerului Afacerilor Interne din Moscova l-au reținut pe Alexei Navalinîi pentru numeroase chemări de a participa la un eveniment public neautorizat”, informează TASS cu referire la oficiul de presă al MAI din Rusia.

Sursa din MAI a mai declarat că Navalinîi a obținut autorizație pentru acțiuni de protest în nouă orașe din Rusia, însă acesta își cheamă susținătorii să iasă la mitinguri neautorizate, potrivit tass.ru.

Alexei Navalinîi, liderul opoziției ruse și candidatul la alegerile prezidențiale din Federația Ruse, a fost arestat în scara blocului său. Despre aceasta Navalinîi a anunțat pe pagina sa de Instagram.

„O, cât de tare bătrânul Putin nu își dorește să ajung la mitingul din Nijnii Novgorod. Am ieșit pentru a merge la gară m-au reținut în scara blocului. Ca în filme, a venit o mașină – iar în ea, poliția”, a scris politicianul.

Astăzi, în orașul rus Nijnii Novgorod este plănuit un protest, la ora 18:00. Potrivit poliției orașului, mitingul este ilegal.

Informația despre arest a fost confirmată și de purtătoarea de cuvânt a politicianului, Kira Iarmîș, transmite tvrain.ru. Potrivit ei, poliția încă nu a comunicat motivele reținerii. „Stau la poliție. Nimeni nu spune de ce m-au arestat”, a mai scris Navalinîi în Twitter.

Șeful echipei lui Alexei Navalnîi, Leonid Volkov, a spus că înaintea mitingului a fost demontată scena pe care urma să iasă politicianul.

Alexei Navalinîi are de gând să candideze pentru alegerile prezidențiale din 18 martie, 2018 din Rusia. Deocamdată nu se cunoaște dacă liderul „Partidului progresului” va putea candida, din cauza unui dosar pentru deturnare de fonduri.

LĂSAȚI UN MESAJ