Bătut de nişte studenţi străini, în Club Phi 18 de pe Republicii! Motivul: cică ar fi atins fesele unei fete din grupul lor

490

Turbat de furie Darius, un student clujean în vârstă de 22 de ani păşeşte în sala de aşteptare a I.M.L.Cluj. Afirmă că  în noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 1.30, a încasat nişte pălmi  – de la două studente străine – şi apoi pumni de la însoţitorii lor pentru că ar fi fost confundat cu cineva care i-ar fi pus mâna pe posterior uneia dintre fete. Iar când a chemat bodyguarzii, aceştia le-au dat dreptate studenţilor străini şi l-au ameninţat că-n cazul în care nu “plimbă ursul” îl aruncă de la etaj. Acum tânărul e hotărât să meargă până-n pânzele albe ca să-şi găsească dreptatea!

 

Darius aşteaptă, aparent liniştit, să fie primit în cabinetul de consultaţii al I.M.L.Cluj, însă câteva gesturi îi dezvăluie încordarea. Întrebat de reporterul Gazeta de Cluj, asupra motivului “vizitei” sale, la instituţia medicală clujeană, acesta izbucneşte: “În noaptea de vineri spre sâmbătă am petrecut câteva ore în Clubul Phi 18, de pe strada Republicii, local situat în apropierea Campusului Observator. La un moment dat când am dat să trec spre baie prin mijlocul clubului, m-am trezit lovit în ceafă, de către un necunoscut. M-am întors spre cel care mă lovise, dezechilibrat şi recuperându-mi echilibrul m-am sprijinit, inevitabil, de un alt băiat. Atunci a venit asupra mea un val de lovituri din partea a două fete, străine şi ele. Din câte mi-am dat seama, după ce am sunat la 112, am afalt că respectivii erau, cu toții, studenţi străini, care vorbeau franţuzeşte şi au declarat la poliţie că am pus mâna pe fundul uei fete. E absurd, fiindcă eu nu fac aşa ceva, sunt un om serios, cred că erau beţi sau drogaţi”… Relatează apoi că bodyguardul a venit repede, la solicitarea lui, şi i-a explicat ce-a păţit, la garderobă, indicându-i cu degetul pe făptaşi. “Atunci, în ciuda a ce se întâmplase, bodyguarzii mi-au cerut, imperativ, să-mi iau geaca şi să plec, iar când le-am spus că voi chema poliţia m-au ameninţat că mă aruncă, efectiv, de la etaj”. Văzând că nu e crezut, Darius a anunţat poliţia, precizând totodată că nu are nevoie de ambulanţă. “La ora aceea nu simţeam decât nişte usturimi, dar după o jumătate de oră de discuţii cu poliţiştii, m-am trezit cu dureri mari la ceafă, aşa că m-am prezentat degrabă la U.P.U. Am rămas acolo până pe la ora 4.00 dimineaţa. Dar de atunci sunt teribil de intrigat de tupeul bodyguarzilor care mă ameninţau, de faţă cu poliţia, că mă ”aranjează” deşi eram total nevinovat. Ca urmare, imediat după ce-mi scot certificat mă prezint la Secţia 6 şi fac pângere împotriva studenţilor străini dar şi a bodyguarzilor, pentru că s-au purtat urât de tot cu mine”. Tânărul este poftit curând în cabinetul de consultaţii, de unde se întoarce cu un certificat în care medicii i-au recomandat trei zile de îngrijiri medicale.

Privind retrospectiv la “trecutul” clubului aflu că Phi 18 Club are destule precedente în privinţa unor incidente violente petrecute acolo: în 2016 un tânăr de 30 de ani a fost luat pe sus, de bodyguarzi, şi scos afară după ce a cerut un pahar cu apă, supăraţi că a încercat să afle numele barmanului care-l refuzase. Apoi, în acelaşi club, în anul 2013, zece tineri au fost bătuţi, tot de către bodyguarzi, după o discuţie în contradictoriu avută cu aceştia. Între timp, agentul-şef principal, Traian Morar, purtător de cuvânt al I.P.J.Cluj a confirmat faptul că în incident sunt implicaţi studenţi străini, declarându-ne totodată că Darius a depus deja plângere penală la Secţia 6 Poliţie din Cartierul Zorilor, pentru loviri şi alte violenţe.

LĂSAȚI UN MESAJ