Calin Stoia ACHITAT DEFINITIV de Curtea de Apel Cluj EXCLUSIV

912

Fostul actionar al Bratner Veres SA, Călin Stoia a fost achitat luni, 11 septembrie de către magistrații de la Curtea de Apel Cluj pentru acuzația de trafic de influență. In 2015, procesul acestuia s-a rejudecat după ce ÎCCJ a decis că sunt destule motive în acest sens. Mai exact, inițial dosarul a fost trimis în judecată de DNA, în urmă cu cinci ani. La Tribunalul Cluj și la Curtea de Apel Cluj, judecătorii l-au găsit vinovat pe Stoia și l-au condamnat la închisoare cu suspendare.

Însă Înalta Curte de Casație și Justiție, în 2013, a dispus retrimiterea dosarului la DNA pentru refacerea urmăririi penale, pentru motivul că Stoia a fost audiat de procurori fără ca avocatul lui să fie prezent.

Reamintim că Tribunalul Cluj l-a achitat în decembrie 2016 pe Stoia de acuzații, însă procurorii s-au arătat nemulțumiți de soluție și au atacat-o la o instanță superioară.


Iată și soluția obținută de Gazeta de Cluj în dosarul lui Stoia:

Dosar nr. 4846/117/2015
Termen de judecată 11.09.2017
– În baza art 421 pct 2 lit a C pr pen admite apelul declarat de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – DNA- Serviciul Teritorial Cluj împotriva sentinţei penale nr 452 din 23 decembrie 2016 pronunţată în dosar nr 4846/117/2015 al Tribunalului Cluj, pe care o desfiinţează doar sub aspectul temeiului de achitare Pronunţând o nouă hotărâre, în aceste limite: Achită pe inculpatul SCM de sub acuzaţia săvârşirii infracţiunii de trafic de influenţă, prev de art 291 alin 1 C pen rap la art 6 din Legea nr 78/2000 cu aplicarea art 5 alin 1 Cpen – în temeiul art 396 alin 5 rap la art 16 alin 1 lit c C pr pen În baza art 272, 273 C pr pen admite, în parte, cererea martorului BIB şi acordă acestuia suma de 318,6 lei, cheltuieli de transport – sumă ce se va plăti din FMJ ( fondul cheltuielilor judiciare special alocat) În baza art 275 alin 3 C pr pen, cheltuielile judiciare avansate de stat în apel, rămân în sarcina acestuia Definitivă Pronunţată în şedinţa publică din 11 septembrie 2017

Toate aceste demersuri s-au încheiat luna aceasta când completul de judecători de la CA Cluj au decis că instanța de fond a dat decizia corectă.

„Eu sunt mult prea revoltat pe cum s-a tratat cazul meu, si altele de  care am eu cunostinta, atât de catre procurori cat si de judecatori. Initial am fost condamnat cu suspendare si la Tribunal si la Curte, acum am fost achitat si la Tribunal si la Curte. M-a afectat foarte mult totul. Șase ani sa stai prin tribunale este foarte mult! Cum sa fac trafic de influență ? Nu au existat alte probe!” declară Călin Stoia.

Mai multe despre dosar citeste aici:

Interminabila poveste a dosarului afaceristului Călin Stoia

3 COMENTARII

  1. Ai dreptate Caline!….. „Eu sunt mult prea revoltat pe cum s-a tratat cazul meu, si altele de care am eu cunostinta, atât de catre procurori cat si de judecatori”!!!!!!
    Madam Botezan si unii procurori gen Ionuţ Vasile de la DNA Cluj şi-au bătut joc de oameni ani la rând numai pe denunţuri dubioase, fără probe directe! În timp, prima a şters-o ca judecătoare la Curtea de Apel Cluj (?!?!?!?!?), iar băiatul a rămas un fel de procuror de serviciu al doamnei Mărincean! Oare cum de mai toate rechizitoriile DNA Cluj ajungeau intâi, ba la madam Firicel, ba la madam Boiciuc????? Hi, hi, hi!
    „Ferească Dumnezeu sa dai prostului puterea” – spune o vorbă!

  2. Cine ii plateste cele 6 luni de arest preventiv? Doamna Botezan sau Ionut Vasile? Ar putea sa participe la cheta si domana Boiciuc, ca tot e sefa la penale ca sa se sature de blaturi!

LĂSAȚI UN MESAJ