Ciudatele conexiuni rusești ale manifestației din Piața Victoria: Liderul pro rus din Moldova, Sora, Izvestia și Iohannis

1016

Liderul pro rus al Partidului Nostru din Republica Moldova, Renato Usatâi (Usatîi), cu conexiuni interesante cu președintele Klaus Iohannis, a organizat duminică la Chișinău Marșul solidarității împotriva corupției  din România. Un gest de solidaritate cu manifestanții din Piața Victoriei din București și împotriva PSD. 

FLUX 24 prezintă faptele fără a le comenta în nici un fel. 

https://www.facebook.com/100000977877509/videos/1435986739777241

Interesante sunt conexiunile care apar în această poveste, inclusiv un articol comandat de ziarul rus Izvestia (fostul oficios al Partidului comunist sovietic) la București, dar refuzat că ar fi fost prea critic față de mitingul anti guvernamental din București. 

În același timp, postul de televiziune oficial de propagandă al Kremlinului, Russia Today, transmite live de câteva zile din Piața Victoriei din Capitală

https://www.facebook.com/100000977877509/videos/1433922536650328/

Ceea ce a initiat Guvernul din România este o adevărată sfidare nu doar a statului de drept, dar și o amenințare la adresa democrației.Toți – de la mic la mare, săteni sau orășeni se simt în primul rând cetățeni, care au ieșit în apărarea propriului stat.Vedem că hoții nu au naționalitate sau cetățenie: fie la București, fie la Chișinău, plahotniucii procedează exact la fel – cu ședințe nocturne, cu aprobări secrete, cu hoții promovate prin acte oficiale.De ce pe noi ar trebui să ne pună în gardă intențiile criminale ale guvernanților de la București? Pentru că odată adoptate aceste norme erau să devină pentru plahotniucii noștri drept normă internațională. Și este logic ca să ne așteptăm că vreun Serioja Sârbu s-ar ridica în Parlament să spună că ”iată uitați-vă care este practica internațională”. Vă asigur că în trei mișcări aceasta normă era să fie aprobată și la noi, spunea Usatîi pe facebook.

ionita

Izvestia mi-a cerut un articol. Dead-line scurt. Îmi spun că e în regulă în engleză și că îl traduc ei în rusă. Accept. L-am dat. Preventiv cer să văd forma finală în rusă. Greșeli flagrante. Le remediez. Cred că mi-am luat niște „urări de bine și mamă”. Azi verific. Nu-l găsesc. Cer explicații. Nu a fost publicat. Nu mi s-a explicat de ce. Dar e evident, opinia mea era contrară celei pe care o voiau ei. Voiau una care să justifice protestele de susținere organizate de Usatâi în Rep Moldova . 😢 PS: Rog #SRI să-i dea un SMS președintelui să-și bage tâmpiții în casă. Sau în alea 6 case. La alegere!, a scris pe facebook jurnalista Gabriela Ioniță, care a fost contactată de Izvestia să scrie un articol despre rolul pozitiv al lui Usatîi în susținerea manifestației de la București.

Michael Horst Schmidt, patronul Auto Bavaria România, prieten cu Klaus Iohannis şi finanţator al campaniei acestuia din 2014, este căsătorit cu Veronica Usatîi, sora lui Renato Usatîi. Fostă angajată Lukoil, Veronica Schmidt, soţia în vârstă de 31 de ani a milionarului Michael Horst Schmidt (54 de ani), l-a găzduit pe Klaus Iohannis în timpul campaniei în locuinţa sa din Bulevardul Primăverii unde îşi are domiciliul.

DOCUMENTAR RISE PROJECT DESPRE RENATO USATÎI:

Presa de la Chişinău a dezvăluit relaţia directă, de familie, a lui Renato Usatîi, un om al Moscovei şi virulent anti-român, cu bunul prieten al lui Klaus Iohannis, omul de afaceri Michael Schmidt.

Între Klaus Iohannis şi Michael Schmidt este nu doar o prietenie ci şi o relaţie de afaceri: Automobile Bavaria a pus la dispoziţie primăriei din Sibiu numeroase limuzine în cadrul unui contract de comodat.

 

Sursa: flux24.ro

3 COMENTARII

  1. Studiati cu atentie Legatura Iohanis -Schmit ( Autobavaria , MHS motor etc ) -Renato Usati . Intrebati-va cum functioneza firmele lui Schmit cu datorii nete de peste 100 mil. Euro ( conform datelor Ministerului de finante )si pentru cine spala bani si pe cine finanteaza apoi. Observati ca acest grup de firme are notat pe situeul arhivei electronice peste 10.000 ipoteci mobiliare. Obsrvati ca acest grup de firme are active in Germania zona Munchen care se prezinta la nivel de baraca sau chiosc fata de imaginea afisata in Romania. Verificati si dosarele penale ale lui Schmit . Daca maine Schmit trebuie sa plece cu banii lui Renato lasa in urma un faliment rasunator. Verificati si bancile care ajuta la acest angrenaj financiar. Sunt convins ca daca vi se va parea interesant ce descoperiti veti face o ancheta jurnalistica de exceptie.

  2. Comuistii furá deja rezultatul protestelor, asa cum au furat si revolutia si GAZETA noastrá cea iubitá e foarte preocupata de persoanele pe care le cunoaste Klaus Iohannis ásta… care le tot încurcá potlogáriile guvernamentale.

LĂSAȚI UN MESAJ