Concert caritabil de excepție pentru Institutul Inimii

103

Vineri, la auditorium Maximus, începând de la 18.30, va avea loc concertul „Stradivarius pentru Institutul Inimii”, un concert caritabil care îl are în prim plan pe violonistul Alexandru Tomescu.
Cu ajutorul faimoasei viori Stradivarius Elder-Voicu 1702, acesta îi va încânta pe toţi cei prezenţi pentru a sprijini instituţia medicală clujenă.  Biletele la eveniment costă doar 55 de lei, un preţ mic pentru o cauză mare. Suma strânsă în urma acestui spectacol poate ajuta Institutul Inimii să se aproprie de un vis mai vechi, acela de a deveni un centru de chirurgie cardiacă minim invazivă în  România.
„Ţara noastră nu are încă un centru de pregătire în acest domeniu pentru tinerii chirurgi. Dacă vom reuşi, prin acest concert dar şi prin alte acţiuni, să strângem banii necesari, putem achiziţiona o trusă de instrumentar pentru chirurgie minim invaziva şi un dispozitiv de toracoscopie”, declară dr. Adrian Molnar, directorul institutului. „Sunt nenumărate aspecte din activitatea noastră care au nevoie de suport, însă în zona chirurgicală este foarte important să dezvoltăm această nouă abordare, să reducem impactul intervenţiei asupra pacientului şi timpul lui de recuperare”.

Suma totală necesară doar pentru aceste două achiziţii (trusa de instrumentar şi dispozitivul de toracoscopie) este de 120.000 de Euro. Alexandru Tomescu răspunde invitaţiei Clubului Rotary SAMVS Cluj-Napoca, iniţiatorul acestei acţiuni caritabile, pentru o seară dedicată viitorului medical al oraşului. Tomescu este unul dintre cei mai cunoscuţi violonişti români, la ora actuală, cu sute de concerte susţinute în lume. Din anul 2007, el cântă pe una dintre cele mai bine conservate viori Stradivarius, instrument încredinţat în urma unei selecţii naţionale.    Programul concertului „Stradivarius pentru Institutul Inimii”  include lucrări de Bach, Prokofiev, Enescu, Kreisler şi Vasile Filip. Biletele pot fi achiziţionate online de pe platforma www.biletmaster.ro.

Pentru cei care doresc sa se alature initiativei, donatii se pot face in contul: ASOCIATIA CLUBUL ROTARY CLUJ-NAPOCA SAMVS, C.I.F. 15652037, Sediu: Cluj-Napoca, str. Eroilor nr. 18, ap. 4, cont: RO41 BTRL 0130 1205 9293 08XX, deschis la Banca Transilvania Cluj-Napoca.

LĂSAȚI UN MESAJ