Dăncilă îl păstrează pe Vâlcov în Guvern după condamnarea la 8 ani de închisoare

56

Premierul Viorica Dăncilă a anunţata luni că nu îl va demite pe Darius Vâlcov din funcţia de consilier de stat, cu toate că a fost condamnat în primă instanţă la opt ani de închisoare. „Fiecare cetăţean are dreptul la prezumţia de nevinovăţie până la sentinţa definitivă“, a motivat Viorica Dăncilă, potrivit adevarul.ro
„Nu am abandonat nicoiodată un membru al echipei mele care trece printr-un moment dificil. Când vom avea o decizie definitivă, vom lua măsuri. Răspunsul se înţelege. Fiecare cetăţean are dreptul la prezumţia de nevinovăţie până la sentinţa definitivă“, a spus Viorica Dăncilă înainte de şedinţa conducerii PSD.

Aşteptaţi ca Darius Vâlcov să fie încătuşat din Palatul Victoria?“, a fost întrebată Dăncilă de jurnalişti.

„Abordarea mea va fi alta când hotărârea va fi defintivă“, a răspuns Dancilă.

Vineri, întrebat de jurnalişti dacă Darius Vâlcov, consilier de stat în Guvernul Dăncilă, ar trebuie să demisioneze după ce a fost condamnat la 8 ani de închisoare în primă instanţă, liderul PSD Liviu Dragnea a comentat ironic: „trebuie omorât azi”.

Călin Popescu Tăriceanu spune că e decizia lui Vâlcov ce va face în continuare, în timp ce Codrin Ştefănescu vede în decizia instanţei o vânătoare de lideri PSD.

Fostul primar al Slatinei Darius Vâlcov, actual consilier în aparatul de lucru al prim-ministrului, a fost condamnat, joi, de instanţa supremă, la opt ani de închisoare cu executare în dosarul în care este acuzat de trafic de influenţă, spălare de bani şi operaţiuni financiare sau acte de comerţ incompatibile cu funcţiile ocupate, după ce ar fi cerut de la o firmă de construcţii 20% din valoarea unor contracte publice, în perioada în care era edil. Decizia pronunţată de magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie nu este definitivă.

1 COMENTARIU

  1. Trebuie evitata destabilizarea in contextul nationalist din jur, când e si criza bursiera. O decizie curajoasa. Nici abandonul scolar nu e confortabil. S-a vazut la salariile negative recente ca e greu sa guvernezi competent. Poate ca nu ne permitem sa renuntam la experti deoarece UE asteapta de la ministri si rectori 6% din pib la EduCultura. Autostrazile se zice ca merge si asa, bibliotecile nu! Coruptia noastra pleaca de la tragedia ca nu poti face bani mulţi ca occidentalii decât cu o Infrastructură Intelectuală care merge, sa te documentezi pentru a adauga creativ valoare la ce produci.

LĂSAȚI UN MESAJ