De-a prinsa cu polițiștii la granița dintre România și Ucraina

128

Agenții din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Vicovu de Sus au confiscat peste 2.900 pachete cu țigări de proveniență ucraineană.

Un cetățean ucrainean a încercat să introducă ilegal în țară, țigări în valoare de 35.000 lei. Persoanelor au abandonat țigările și nu s-au supus somațiilor, încercând să fugă spre teritoriul statului vecin, iar pentru oprirea lor, polițiștii de frontieră au tras mai multe focuri de armă în plan vertical.

În data de 31.08.2017, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului PF Vicovu de Sus au desfășurat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări în zona de responsabilitate.

În jurul orei 14.30, lucrătorii noștri au observat pe direcția localității Vicovu de Sus, județul Suceava, trei persoane care transportau mai multe colete voluminoase către interiorul țării.

Polițiștii de frontieră au acţionat pentru reţinerea persoanelor în cauză, efectuând somaţiile legale prin voce, moment în care aceștia au abandonat coletele și  s-au îndreptat spre teritoriul statului vecin.

Drept urmare, s-au tras cinci focuri de avertisment în plan vertical, reușindu-se reținerea cetățeanul ucrainean Gheorghe F., în vârstă de 34 ani.

Imediat, au fost anunțate și autoritățile de frontieră ucrainene despre eveniment, iar în urma verificării zonei, polițiștii de frontieră au descoperit  mai multe colete cu țigări, motiv pentru care acestea, împreună cu cetățeanul ucrainean, au fost duse la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor.

În urma inventarierii a rezultat cantitatea  de 2.990 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, a căror valoare se ridică la suma de 35.000 lei.

Țigările au fost ridicate în vederea confiscării iar cetățeanul ucrainean este cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de contrabandă și trecere frauduloasă a frontierei de stat.

LĂSAȚI UN MESAJ