Decizie în cazul fostului șef al ISCTR Cluj. ACHITAT pentru MITĂ EXCLUSIV

1782

Magistratul Nora Boiciuc de la Tribunalul Cluj a publicat astazi solutia pentru dosarul ISCTR Cluj. Potrivit deciziei, Rares Pop este achitat pentru celebra acuzatie de luare de mita.

Mai exact vorbim de acel act material prin care DNA sustinea ca Pop ar fi primit de la patronul firmei Fany sumat de aproximativ 1500 lei, mită. Acei bani ar fi mers intr-o campanie caritabila derulata de Elena Uioreanu impreuna cu alti membrii din PNL Cluj. Mai exact din acei bani s-au cumparat fructe si dulciuri pentru copiii nevoiasi din zonele de munte ale judetului Cluj, cu ocazia sărbătorii Craciunului.

Rareș Pop a fost condamnat la patru ani si patru lui de închisoare cu executare. Decizia nu este definitivă și poate fi atacată în termen.

„pedeapsa finală fiind aceea de: – 4 (patru) ani şi 4 (patru) luni închisoare şi 2 ani interzicerea drepturilor prev. de art.66 al.1 lit.a şi b C.p., cu executare în regim de detenţie. Face aplic. art.65, 66 al.1 lit.a şi b C.p. În baza art.72 C.p., scade din pedeapsa aplicată, timpul detenţiei preventive începând cu data de 04.06.2014 şi până la .08.05.2015. În baza art.396 al.5 rap. la art.16 al.1 lit.b C.p.p., achită inculpatul(n.red Pop Rareș Vasile) de sub învinuirea de săvârşire a infracţiunii de luare de mită, prev. de art.289 al.1 C.p. rap. la art.7 lit.c din Legea 78/2000 modif. prin Legea nr. 187/2012, cu aplic. art.5 C.p. Constată recuperat prejudiciul cauzat părţilor civile ISCTR Bucureşti şi Statului Român prin Anaf – reprezentată prin AJFP Cluj” se arată în decizia judecătoarei Nora Boiciuc.


Contactat pentru a comenta decizia, Pop susțin că a dosarul său a fost produsul unei ambiții personale și că va ataca decizia la o instanță superioară.

„Am citit și eu minuta și nu pot să spun decât că această sentință este o mare nedreptate, ca să nu o numesc o  mascarada securista. Din cate se pare, decizia CCR 405/2016 este facultativa și nu general obligatorie. Timp de trei ani de zile au fost audiați peste 60 de martori care infirmă supozițiile lansate de DNA. Spun supoziții pentru că DNA nu are probe, ci doar interpretări proprii. Dar cu toate acestea instanța de fond a considerat că aceasta nuvelă cu iz penal scrisă de doamna procuror de la DNA să fie încheiata printr-o condamnare cu executare. Cu tristețe felicit sistemul că și-a desăvârșit creația și totodată cu o doza de ironie sunt surprins că am fost achitat de infracțiunea de luare de mită. Altfel, această minuta era decât un copy-paste al rechizitoriului.

Cei care mă cunosc, și în special familia mea, știu și cred în nevinovăția mea, lucru care îmi dă putere să merg înainte și să lupt până la capăt. Aceasta decizie este una intermediara și nu definitivă. Voi folosi toate pârghiile legale nu pentru a-mi demonstra nevinovăția, ci pentru a demasca abuzul la care am  fost supus prin acest simulacru de proces. Nu mă consider un om corupt. În acest dosar nu e vorba despre bani sau foloase de orice natură și consider că acest dosar a fost făcut dintr-o ambiție personală a DNA-ului, datorita faptului ca nu am dorit să fiu delator în dosarul Referendum 2012. Acest lucru i-a ambiționat să mă execute.

Voi ataca aceasta decizie cu apel și totodată mă voi adresa și la CEDO. În concluzie, pot să declar că sunt  dezamăgit de aceasta decizie. Am depus concluzii scrise de peste 100 de pagini, însoțite de probe, dar în opinia mea sunt sigur ca nu au fost citite. Aștept cu interes să văd motivarea pentru a știi cum să îmi construiesc apărarea. Sper să am parte la Curtea de Apel de un complet corect și până atunci să apară și  legea răspunderii magistraților” a declarat pentru Gazeta de Cluj, Rareș Pop.


 

Urmărește în ediția tipărită de sâmbătă întreaga poveste cu finalul acestui dosar.

1 COMENTARIU

  1. Încet, încet madam Boiciuca a devenit şantajabila de serviciu a D.N.A. Cluj! Nu de alta, dar de-o lungă vreme hotărârile pe care le dă sunt la comanda D.N.A. şi D.I.I.C.O.T., că doar o odraslă are condamnată de două ori cu suspendare!…şi stttttttttttttttttt!
    Madam aveti de grijă că Dumnezeu e sus şi toate pe lumea asta se plătesc! Mai bine faceţi-vă advocată!

LĂSAȚI UN MESAJ