Doi ofițeri „albi”, fiii defectorului american James Joseph Dresnok și ai Doinei Bumbea

245

Poveste incredibilă. Armata nord-coreeană are doi ofițeri „albi”, fiii defectorului american James Joseph Dresnok și ai Doinei Bumbea, o româncă răpită.

Cei doi ofițeri au amenințat SUA, într-un video propagandistic, că au creat o isterie a războiului, fără să știe nimic despre armata nord-coreeană și despre popor, iar ei nu vor ezita să șteargă SUA de pe suprafața pământului.

Doinea Bumbea, răpită de agenți nord-coreeni și forțată să se mărite

Înainte de izbucnirea războiului coreean, între 1950-1953, mai mulți militari americani au trecut de „zona demilitarizată ”, extrem de fortificată și minată, și au defectat în Coreea de Nord. Dresnok a fost ultimul dintre defectori, trecând în Coreea de Nord în 1953, unde a fost primit în armată, carieră pe care au urmat-o și fiii lui. Mama băieților a fost artista Doinea Bumbea, răpită de agenți nord-coreeni și măritată forțat cu defectorul american. Femeia a murit de cancer în 1997. Familia tinerei a încercat în zadar să obțină eliberarea ei, iar fratele Doinei, Gabriel,  a înaintat cazul unui comitet de anchetă a ONU, în 2014, ce investiga cazuri de răpiri de femei din Europa, Orientul Mijlociu și Asia, pentru a fi măritate cu bărbați de alte naționalități rezidenți în Coreea de Nord. Acestora le era interzisă căsătoria cu nord-coreence, pentru a nu se obține copii „inter-rasiali”.

Unui alt defector american, Charles Jenkis, i s-a dat o nevastă răpită din Japonia, Hitomi Soga. Acesteia i s-a permis să plece în 2002, iar Jenkins și cele două fete rezultate din căsătorie au urmat-o doi ani mai târziu, după ce a fost judecat de Curtea Marțială pentru dezertare și a primit o pedeapsă formală de 30 de zile de arest. Acum, familia trăiește pe o mică insulă din Japonia.

Alți patru defectori americani au murit în Coreea de Nord, fără să de facă publicitate din aceste „evenimente”. Însă, moartea lui James Joseph Dresnok a fost mediatizată ca propagandă împotriva „americanilor imperialiști”. Cei doi fii ai lui cu românca au apărut într-un clip la începutul acestui an, anunțând moartea tatălui. „Armata republicii l-a primit pe tata numai cu dragoste iar partidul i-a purtat de grijă până la moartea sa, la vârsta de 74 de ani”, au spus băieții, îmbrăcați în uniforme militare. „Tatăl nostru ne-a rugat să-l servim cu devotament pe liderul Kim-Jong-un. Nu vom pierde oportunitatea să ștergem SUA de pe suprafața Pământului. Îl avem pe dragul comandant suprem Kim Jong-Un. Dacă el este de partea noastră, victoria este o certitudine”, au sublinit „ofițerii albi” în ultimul clip, apărut după creșterea tensiunilor cu SUA din cauza programelor balistice și nucleare nord-coreene.

James Joseph Dresnok avea 21 de ani și praospăt divorțat când a defectat în Coreea de Nord, și se pare că trebuia să compară în fața Curții Marțiale pentru alte ofense. El a fost subiectul unui documentar britanic, în 2006, despre viața celor ce au defectat în statul comunist. Documentarul „Trecând Linia” a fost nominalizat pentru Marele Premiu la Festivalul Sundance. El a povestit, în documentar, că a crescut într-un orfelinat și că viața în SUA nu a fost deloc roză. N-ar fi părăsit Coreea de Nord „nici pentru miliarde în aur!”

LĂSAȚI UN MESAJ