Ca urmare a articolului apărut în Gazeta de Cluj, intitulat EXCLUSIV-Claudiu Salanţă, arhitectul Clujului, urmărit penal, Claudiu Salanță a trimis un drept la replică pe care îl vom publica integral:

”Referitor la articolul de presă apărut în publicația Gazeta de Cluj din data de 20.11.2017 intitulat „EXCLUSIV-Claudiu Salanţă, arhitectul Clujului, urmărit penal” vă solicit, în mod respectos, ca în conformitate cu principiile care garantează libertatea expresiei şi dreptul fundamental al cetățenilor de a primi informații adevărate şi opinii oneste, să dispuneți rectificarea cu celeritate a titlului și articolului amintit pentru a corespunde realității și pentru a nu-mi prejudicia, mai mult decât a făcut-o până la acest moment, dreptul constituțional garantat la demnitate, onoare, viața particulară şi propria imagine.

Motivarea solicitării de rectificare este argumentată de faptul că articolul prezintă aspecte neadevărate și anume, faptul că aș fi urmărit penal în dosarul nr. 7045/P/2015 instrumentat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, aspect total fals. În nici un moment al cercetării desfășurate în cadrul dosarului amintit nu am avut nici o altă calitate decât cea de MARTOR.Mai mult decât atât, în data de 10.01.2017 procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca a emis Ordonanță de clasare prin care a dispus Clasarea cauzei cu privire la infracțiunea de abuz în serviciu prev. de art.297 alin. 1 C. pen., care face obiectul prezentei cauze, întrucât fapta nu este prevăzută de legea penală. Rezoluția dispusă de procurorul de caz a fost atacată de către R.A. Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj la Prim-procuror care a respins cererea, menținând în continuare soluția de clasare a cauzei. Cu alte cuvinte niciodată în decursul cercetării efectuate nu s-a constat existența unor fapte de natură penală și drept urmare nu s-a demarat niciodată începerea urmăririi penale împotriva vreunei persoane. Decizia a fost atacată la Judecătoria Cluj, dosar nr. 6353/211/2017 care prin Hotărârea nr. 1878/2017 a admis cererea și a solicitat completarea dosarului de cercetare penală, însă acest aspect nu înseamnă sub nicio formă că s-a dispus începerea urmăririi penale împotriva mea sau că s-a constat existența unor fapte de natură penală și sunt convins că motivarea hotărârii instanței o să clarifice fără echivoc acest aspect. În concluzie nu am fost și nu sunt urmărit penal ci am doar calitatea de martor în dosar.

Referitor la restul aspectelor prezentate în articol vă informez că intenționez să îmi exercit dreptul la replica în zilele ce urmează pentru a clarifica documentat cele prezentate în scopul de a prezenta informații adevărate și opinii oneste”.

„Urmărirea penală este o etapă a procesului penal în care se află o persoană. Această persoană implicată în proces, din momentul în care este suspect, înseamnă că este bănuită. După care, dacă împotriva sa sunt probe de vinovăţie este acuzată, adică inculpată. E posibil să se trimită înapoi dosarul la procurori în vederea refacerii urmării penale, a refacerii rechizitoriului. În tot acest timp, persoana respectivă are calitate de persoană urmărită penal”, a declarat avocatul Tiberiu Ban pentru monitorulcj.ro.

___

După publicarea dreptului la replică, arhitectul Claudiu Salanță a mai trimis redacției un drept la replică, pe care îl vom publica integral:

”Referitor la articolul de presă apărut în publicația Gazeta de Cluj din data de 22.11.2017 intitulat „Drept la replică la articolul ”EXCLUSIV-Claudiu Salanţă, arhitectul Clujului, urmărit penal” vă solicit, în mod respectos, ca în conformitate cu principiile care garantează libertatea expresiei şi dreptul fundamental al cetățenilor de a primi informații adevărate şi opinii oneste, să dispuneți rectificarea cu celeritate a  articolului amintit pentru a corespunde realității și pentru a nu-mi prejudicia, mai mult decât a făcut-o până la acest moment, dreptul constituțional garantat la demnitate, onoare, viața particulară şi propria imagine.

Motivarea solicitării de rectificare este argumentată de faptul că prin inserarea declarației domnului avocat Tiberiu Ban se induce și favorizează o confuzie între calitatea de MARTOR pe care o am în dosar și cea de SUSPECT, la care face referire dânsul, calitate pe care nu am avut-o niciodată în cauză. Astfel, în dosarul nr. 7045/P/2015 instrumentat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, NU s-a constata existența unor fapte de natură penală, NU s-a demarat niciodată începerea urmăririi penale împotriva vreunei persoane și drept urmare nimeni din dosar nu a avut calitatea de suspect la care face referire domnul avocat.

Conform Cod de Procedură Penală ART. 114  Persoanele audiate ca martor alin. (1) Poate fi audiată în calitate de martor orice persoană care are cunoștință despre fapte sau împrejurări de fapt care constituie probă în cauza penală”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.