Dumnezeu i-a dat 250.000 de lei fostului șef al IPJ Cluj, Ioan Păcurar

2022

Fostul șef al IPJ Cluj, Ioan Păcurar nu poate justifica un sfert de milion de lei din averea pe care a strâns-o ca bugetar. El a pierdut definitiv procesul cu ANI, astfel că trebuie să returneze 250.000 de lei, bani pe care nu îi poate justifica.

Agenţia Naţională de Integritate a constatat o diferenţă majoră între veniturile lui Ioan Păcurar în perioada 2001-2012, în cuantum total de peste 840.000 de lei, şi cheltuielile efectuate în aceeași perioadă care au fost în cuantum de peste 1,5 milioane lei. Diferenţa de aproape 720.000 de lei, circa 190.000 de euro, este, potrivit inspectorilor ANI nejustificată.

În februarie 2016, Curtea de Apel Cluj a decis „că nu este justificată provenienţa sumei de 254.924 lei” şi a dispus „confiscarea acestei sume de la persoana cercetată pe care o obligă să o plătească Statului în termen de 30 de zile de la rămânerea definitivă a cauzei”.

Ioan Păcurar a atacat această sentinţă la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, însă magistraţii au respins recursul ca fiind nefondat, obligându-l astfel pe Ioan Păcurar să plătească respectiva sumă.

4 COMENTARII

  1. Dezvoltatori imobiliari prin interpusi asa zicea domnul fost inspector sef Blaga. Problema e ca prin lege politistul nu poate fi administrator de srl si nici sa desfasoare alta activitate publica, privata remunerata cu exceptia celei de cadru didactic in invatamantul superior. Poate din meditatii a reusit sa stranga banisorii?

LĂSAȚI UN MESAJ