Fostul comandant de Penitenciar, tiranul Vișinescu vrea să iasă din pușcărie

345

Scandalul în care este implicat Alexandru Vișinescu este departe de final. Vineri, torționarul cere Curții de Apel Bucureşti întreruperea pedepseipe motiv că este bolnav şi bătrân. Fostul comandant al Penitenciarului Râmnicu Sărat a fost condamnat definitiv de Curtea Supremă la 20 de ani de închisoare cu executare. Vișinescu este acuzat de săvârşirea de crime contra umanităţii, informează B1 TV.

Alexandru Vişinescu are în prezent 91 de ani şi suferă de Alzheimer. A fost trimis în judecată în 2014, de Parchetul Curții Supreme pentru săvârșirea de infracțiuni contra umanității, în legătură cu abuzurile exercitate asupra deținuților politici.

În iulie 2015, Curtea de Apel București l-a condamnat pe Vișinescu la 20 de ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de tratamente neomenoase.

Tot atunci, instanța a hotărât degradarea militară a lui Alexandru Vișinescu, acesta având de plătit despăgubiri de trei sute de mii de euro către trei părți civile, urmași ai deținuților închiși la Râmnicu Sărat.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ