FOSTUL șef DIPI, Gelu OLTEAN s-a ”pensionat” !

2206

Potrivit surselor Gazetei de Cluj, la orele prânzului, fostul șef DIPI, Gelu Oltean și-a strâns ultimele lucruri din birou și se îndreptă spre casă unde lunar va primi o pensie pe măsură.

Mai exact, la șase luni după ce procurorii DNA au început să-l ancheteze pe chestorul Gelu Oltean, președintele Klaus Iohannis l-a cam dat afară din Ministerul de Interne pe fostul șef al DIPI.

Potrivit unui decret prezidențial publicat la data de 1 martie în Monitorul Oficial, chestorului principal Gelu-Marin Oltean „îi încetează raporturile de serviciu cu Ministerul Afacerilor Interne”.

Reamintim că fostul șef al DGIPI (Serviciul secret al Poliției Române), Gelu Oltean, este cercetat penal alături de alți trei chestori de poliție și doi comisari șefi, pentru că luau bani din bugetul instituției.

La sfârşitul anului 2012, Direcţia Generală de Informaţii şi Protecţie Internă (DGIPI) din cadrul MAI, a cărei conducere era numită de ministrul de Interne, a fost reorganizată ca departament, coordonat de un secretar de stat, ajutat de doi subsecretari de stat, numiţi şi eliberaţi din funcţie prin decizie a prim-ministrului. Gelu Oltean, numit director general al DGIPI în aprilie 2012, a fost reconfirmat la conducerea structurii, la începutul lunii ianuarie 2013, de premierul de atunci Victor Ponta, fiind numit secretar de stat la şefia DIPI. Ulterior, în anul 2014, a fost eliberat din funcţie la propunerea ministrului de atunci, Gabriel Oprea şi înlocuit cu Gheorghe Nicolae.

Citește și

Apocalipsa la Doi şi un sfert! Şefii dau cu subsemnatul la DNA

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ